Hollande diu que França està en "estadi d'emergència econòmica i social"

El president francès presenta un pla dotat amb 2.000 milions per combatre l'atur de llarga durada

 

  / AP / YOAN VALAT

1
Es llegeix en minuts

El president de França, François Hollande, ha presentat aquest dilluns un pla de xoc contra l'atur, dotat amb 2.000 milions d'euros, amb l'objectiu de combatre la desocupació de llarga durada i millorar la formació i l'ocupabilitat dels aturats, assenyalant que França es troba en "estat d'emergència econòmica i social".

"Hem d'actuar per aconseguir un creixement més fort i més creació d'ocupació", ha declarat Hollande durant la seva intervenció al Consell Econòmic, Social i Mediambiental (CESE), on ha subratllat la necessitat d'augmentar la capacitació i la qualificació dels treballadors francesos. "Hem de redefinir el nostre model econòmic i social", ha afegit.

600.000 DESOCUPATS MÉS EN TRES ANYS

Des de la seva arribada al poder el 2012, el nombre de desocupats a França ha augmentat en unes 600.000 persones, dada que ha elevat la taxa d'atur del país al 10,8% al mes d'octubre, amb 3,19 milions de persones sense feina, la segona xifra més alta de tota la Unió Europea, només al darrere d'Espanya.

Les mesures desgranades per Hollande contemplen bonificacions de 2.000 euros en dos anys per a la contractació d'aturats de llarga durada per part d'empreses amb menys de 250 empleats i sous d'almenys 1,3 vegades el salari mínim.

PLA DE FORMACIÓ

Així mateix, el pla inclou un pla de formació per a desocupats de llarga durada, del qual es beneficiaran mig milió de persones i que estarà orientat particularment cap a la creació d'empreses per part dels demandants de feina.

Notícies relacionades

El president francès ha defensat que els 2.000 milions d'aquest pla de xoc contra la desocupació seran finançats mitjançant estalvi, "sense la imposició d'impostos suplementaris".

"Entre el liberalisme sense consciència i l'espera sense futur, hi ha una manera", ha afirmat Hollande, apel·lant a la necessitat de construir un nou model social.