Aquesta és la resposta dels caricaturistes àrabs a la burla de 'Charlie Hebdo' sobre Aylan

La vinyeta de la revista francesa va representar el nen mort a les platges turques com un assetjador sexual

Caricatura en què, a la burla de ’Charlie Hebdo’ que augurava que Aylan de gran seria un assetjador, el dibuixant Osama Hajjaj respon que el nen ofegat, si no hagués mort, hauria sigut metge.

Caricatura en què, a la burla de ’Charlie Hebdo’ que augurava que Aylan de gran seria un assetjador, el dibuixant Osama Hajjaj respon que el nen ofegat, si no hagués mort, hauria sigut metge.
charlie

/

1
Es llegeix en minuts

La vinyeta apareguda a l'últim número de la revista satírica 'Charlie Hebdo', on el protagonista és l'Aylan Kurdi, el nen sirià mort en una platja de Turquia, ha provocat una forta reacció.

En el dibuix, fet pel director de la publicació, Riss, es llegeix:"¿En què s'hauria convertit el petit Aylan si hagués crescut? En tocador de culs a Alemanya", en al·lusió als casos d'assalts sexuals registrats la passada nit de Cap d'Any a Colònia.

Una de les respostes a la vinyeta ha vingut per part d'un altre conegut caricaturista palestí de Síria, Hani Abbas, que el 2014 va rebre de mans de l'exsecretari general de l'ONU, Kofi Annan, a Ginebra el premi internacional de dibuixant de vinyetes.

El dibuix d'Abbas és demolidor. Una enorme estilogràfica amb el nom de Charlie Hebdo apareix clavada a l'esquena del cadàver del petit Aylan a la platja turca. Abbas va penjar el dibuix a la seva pàgina web.

Un altre dibuixant àrab, en aquest cas el jordà Osama Hajjaj, va elaborar un dibuix que va rebre els elegis de la reina Rània de Jordània, que el va acabar penjant al seu compte de Twitter. Hajjaj juga amb la idea de Riss, però s'imagina el petit Aylan convertit de gran en metge.

Notícies relacionades

"Aylan podia haver sigut un metge, un professor, un pare amorós....", es pot llegir al tuit de la reina jordana.

L'últim número de 'Charlie Hebdo', a la portada del qual apareix un déu barbut armat amb un fusell d'assalt kalaixnikov amb la llegenda “Un any després, l'assassí segueix corrent”, ha fet augmentar el nombre de persones que s'han adherit a la campanya  "JeNeSuispasCharlie" (jo no sóc Charlie), un 'hashtag' que comencen a utilitzar fins i tot els defensors de la laïcitat.