Margallo diu que "és un gran dia per a Veneçuela"

El Govern, en un comunicat, felicita "la nova majoria" parlamentària de Veneçuela

1
Es llegeix en minuts

El Govern ha felicitat el poble veneçolà pel desenvolupament "pacífic" de les eleccions legislatives i l'elevat índex de participació, que obren un nou període a Veneçuela que Espanya confia que serveixi per "aprofundir" en la democràcia.

De la mateixa manera, ha traslladat la seva enhorabona als candidats elegits que configuraran "una nova majoria" a l'Assemblea Nacional i ha insistit que Espanya, en aquesta nova etapa, reitera el seu oferiment de col·laborar amb l'Executiu veneçolà "des del respecte mutu", la defensa de l'Estat de Dret i la independència de les institucions.

Ha valorat així els resultats de l'aliança opositora MUD, que ha aconseguit 99 diputats davant els 46 del partit chavista, que lidera el president, Nicolás Maduro.

CANVI RESPONSABLE

Tots ells pilars "fonamentals" d'una democràcia, ha assenyalat a través d'un comunicat que ha de treballar per garantir el desenvolupament social i el benestar del poble veneçolà. Espera que el canvi que marca el resultat dels comicis doni lloc a un canvi conduït amb responsabilitat, col·laboració, diàleg, consens i "reconciliació", ha afegit. 

Notícies relacionades

El ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha confiat aquest dilluns que la victòria de l'oposició a Veneçuela serveixi perquè s'obri "un diàleg nacional que afavoreixi la reconciliació" i ha recalcat que Espanya, "com a bona amiga de Veneçuela", estarà disposada a col·laborar amb el seu desenvolupament econòmic i social en el que el país demani.

"Avui és un gran dia per a Veneçuela i per als amics de Veneçuela, hi ha hagut una altíssima participació i una victòria molt clara de la Mesa d'Unitat Nacional", ha dit en declaracions a Antena 3 recollides per Europa Press, en què ha recalcat que el Govern de Nicolás Maduro ha reconegut el resultat.