ATEMPTAT MÚLTIPLE A PARÍS

"No ens vam adonar de la magnitud del drama fins que vam arribar a casa"

Jacqueline Comella, natural de Cervera, explica com va viure el desallotjament d'un dels restaurants pròxims als tirotejos i a l'atac a la sala Bataclan

1
Es llegeix en minuts
NATALIA MARTOS

Jacqueline, una catalana de Cervera, estava sopant amb el seu marit al restaurant "Paname", situat al carrer Rue de la Fontaine au Roi, a només 900 metres d'un dels principals escenaris dels atacs terroristes, la sala BataclanBataclan, i a 100 metres d'un tiroteig que es va saldar amb cinc morts, quan va entrar la policia per desallotjar-los cap a les 22.15 hores. Els agents, els van apressar perquè sortissin d'urgència per una altra porta i van buidar el restaurant. "És una zona bohèmia de bars, restaurants, sales de festes, de concerts. És una zona de nit", explica Jacqueline.

"Ens vam trobar al carrer sense saber per on anar". Jacqueline relata que els carrers estaven tancats, per tant, en lloc d'anar a buscar el seu cotxe al pàrquing, va decidir tornar a peu a casa. I assegura que no va ser conscient de la dimensió del que havia passat, "no vam veure res que ens alarmés, tampoc vam sentir res". "En aquells moments, com que no teníem notícies, no vam passar por. Sí que hi havia molta policia, bombers, ambulàncies, però com que no sabíem què passava, no érem conscients de la magnitud del drama", afirma.

Jacquelinecarrers tancatsdel que havia p que no teníem notíciesno vam passar por policia, bombers, ambulàncies, magnitud del dramaTROBADA AFORTUNADA

Aquesta testimoni espanyola narra que, mentre es dirigien caminant per un carrer molt pròxim a la sala Bataclan, es van trobar amb uns amics que havien aparcat el cotxe en una altra zona i destaca amb alleujament que, gràcies a aquella trobada, van poder marxar d'allà en cotxe. "El meu fill era a casa, però la meva filla gran de 13 anys era en una festa de 'Halloween' a casa d'unes amigues. Primer havíem de sortir corrent i anar-la a buscar, i després anar a casa", explica.

NO VAN SENTIR RES

Notícies relacionades

Tot i estar situats tan a prop de tres dels atacs - un tiroteig a la cantonada del carrer del restaurant on estaven sopant , que va acabar amb cinc morts - l'atac a la sala Bataclan, que estava a només 900 metres d'on eren - i l'atac al restaurant "Le petit Cambodge" - no van sentir cap explosió ni cap tiroteig. "Entre el tumult del soroll, la televisió que emetia el partit i el restaurant que gairebé no tenia finestres" no van sentir res.

Afegeix que van estar diversos minuts sense tenir notícies, ja que els atemptats estaven passant en aquell mateix moment. De totes maneres, destaca que mitjans espanyols es van avançar a 'Le Monde' a publicar les primeres notícies sobre els atemptats.