EL DESAFIAMENT GIHADISTA

Austràlia creu que la seva campanya militar contra l'Estat Islàmic durarà anys

El primer ministre, Tony Abbott, va anunciar l'extensió a Síria de la participació australiana en els bombardejos contra l'Estat Islàmic, fins ara limitada a Iraq

1
Es llegeix en minuts

La participació australiana en la campanya de la coalició internacional al Pròxim Orient contra l'Estat Islàmic (EI) pot durar fins a tres anys, ha afirmat aquest dijous el ministre de Defensa del país, Kevin Andrews. "La realitat és que això durarà uns quants anys", ha admès Andrews en declaracions a la premsa.

El ministre ha negat categòricament la participació amb forces de combat terrestres a Síria i l'Iraq, país aquest últim en  què Austràlia té desplegats uns 400 soldats, inclosos 200 de les seves forces especials, per formar a les tropes iraquianes.

"El nostre personal militar fa la feina de forma efectiva i professional i quan aquest estigui acabat retornaran a casa", ha assegurat el ministre de Defensa.

EXTENSIÓ DELS BOMBARDEJOS

Andrews ha fet aquestes declaracions un dia després que el primer ministre, Tony Abbott, anunciés l'extensió a Síria de la participació australiana en els bombardejos aeris contra l'EI, que fins ara s'havien limitat a l'Iraq, encara que sense precisar dates.

La ministra d'Exteriors, Julie Bishop, també va reconèixer que el conflicte del Pròxim Orient duraràap anys i no mesos, i va insistir que "es necessita temps per derrotar aquesta organització terrorista", en al·lusió a l'EI.

RÈGIM BRUTAL

Notícies relacionades

Bishop va afegir que Austràlia i els seus socis de la coalició necessiten assegurar-se que el règim "cruel i brutal" de Damasc no sigui reemplaçat per una organització terrorista, segons la cadena ABC.

Davant l'extensió dels bombardejos a Síria, el president de la Comissió de Drets Humans d'Austràlia, Gillian Triggs, va qualificar aquesta decisió com "contradictòria" amb la d'acollir 12.000 refugiats d'aquella zona, ja que causaria més desplaçats i la mort de civils.