Crisi dels refugiats

Pablo Iglesias proposa que es pugui sol·licitar l'asil al país d'origen

El líder de Podem creu que hi ha mecanismes diplomàtics perquè els refugiats no hagin de "jugar-se la vida"

1
Es llegeix en minuts
EVA CANTÓN / PARÍS

El secretari general de PodemPablo Iglesias, ha proposat aquest dissabte que les persones que fugen de la guerra puguin sol·licitar asil des dels seus països d'origen perquè no hagin de "jugar-se la vida en alta mar" intentant arribar a Europa.

Per això demanarà al Parlament Europeu la derogació de l'article 3 de la Directiva de Dublín que impedeix aquest procediment. En la seva opinió, hi ha mecanismes diplomàtics" que permetrien l'obertura d'ambaixades i consolats que cursin les peticions d'asil.

"Sembla que és fàcil utilitzar l'aviació per bombardejar i difícil obrir consolats, però existeixen mecanismes diplomàtics que podrien habilitar l'obertura d'ambaixades i consolats perquè les persones que tenen dret a l'asil no haguessin de jugar-se la vida en alta mar" ha declarat davant la premsa a París abans de clausurar el Fòrum pel Canvi, la primera trobada de Podem a l'exterior.

Gasolina sobre els conflictes

"La política exterior europea ha tirat gasolina sobre els conflictes i ara no pot girar l'esquena a tots aquests refugiats", ha afegit l'eurodiputat de la formació lila, que ha qualificat de "vergonyós" que s'hagin "gastat més diners en filats i a reforçar les fronteres" exteriors de la Unió Europea que a ajudar les persones que tenen dret a l'asil.

"Europa és el continent que més refugiats ha produït en la història i té un compromís amb aquestes persones", ha destacat.

Notícies relacionades

El líder de Podem ha iniciat a París una visita de tres dies durant els quals s'entrevistarà amb membres de l'esquerra francesa, com l'eurodiputat i copresident del Partit de l'EsquerraJean-Luc Melénchon, o integrants del sector crític del Partit Socialista francès, com l'exministre Benoît Hamon.

Dilluns Iglesias mantindrà una reunió amb l'economista francès i autor d''El Capital al Segle XXI', Thomas Piketty.

Temes:

Asil polític