TERRORISME A l'ÀFRICA

Boko Haram mata almenys 15 persones al nord de Nigèria

Els terroristes van irrompre en motocicletes a diversos pobles i van metrallar els seus habitants

1
Es llegeix en minuts

Almenys 15 persones van morir en atacs d'homes armats pertanyents al grup islamista Boko Haram contra diverses localitats de l'estat de Borno, al nord-est de Nigèria, van informar avui EFE veïns dels pobles afectats.

Alguns dels municipis atacats pels fonamentalistes estan als voltants del bosc de Sambisa, on la banda té un dels seus centres d'operacions més importants.

Els atacs --en què els pistolers van incendiar diverses cases-- es van produir divendres al matí i van provocar també diversos ferits.

Els pistolers van arribar a la localitat en camions i en motos, i van començar a disparar sense parar", va dir a EFE Kuva Zuva, resident al municipi de Mai Kadri, situat al comtat d'Askira Uba, on els gihadistes tenen la seva base espiritual.

"Molta gent es va espantar i va fugir, mentre ells els disparaven indiscriminadament", va afegir aquesta veïna, que va poder comptar fins a deu cossos sense vida després dels trets. "El nombre podria ser més gran, ja que molts estaven greument ferits", va assenyalar Zuva.

ATACS A MERCATS I POBLES

Notícies relacionades

De Mai Kadri els terroristes es van desplaçar a la pròxima Yasa, on van matar almenys cinc persones més. Els atacs van continuar en altres localitats de la zona, on podrien haver-se produït més morts.

Els fonamentalistes han atemptat recentment en mercats, petits pobles remots i estacions d'autobusos, objectius qualificats per l'Exèrcit de "blancs fàcils" als quals els terroristes recorren després d'haver-se vist debilitats per l'acció militar del Govern.