BARBÀRIE GIHADISTA

Un saudita va cometre l'atac suïcida en una mesquita de Kuwait

El jove, de 23 anys, va matar 27 xiïtes divendres passat

Imatge facilitada pel Ministeri de l’Interior de Kuwait del presumpte autor de la massacre.

Imatge facilitada pel Ministeri de l’Interior de Kuwait del presumpte autor de la massacre. / AP

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de l'Interior kuwaitià ha revelat aquest diumenge que el suïcida que va perpetrar l'atac terrorista que va matar divendres passat 27 persones en una mesquita xiïta, és de nacionalitat saudita i va arribar al país el mateix dia de l'atemptat.

El departament ha informat en un comunicat, recollit per l'agència oficial KUNA, que el suïcida es diu Fahd al-Qabaa, sense oferir més dades sobre la seva persona.

Al-Qabaa va arribar al país per via aèria divendres a la matinada, el mateix dia que va perpetrar l'atemptat suïcida contra la mesquita xiïta Iman al-Sadik, a la capital kuwaitiana. Aquest mateix diumenge, les autoritats kuwaitianes han anunciat la detenció de dues persones més per la seva suposada implicació en aquest atac terrorista.

ELS CÒMPLICES

Es tracta, segons dos comunicats del Ministeri de l'Interior, del conductor del vehicle que va portar el suïcida a la mesquita xiïta  i del propietari de la casa on estava amagat.

El conductor, de 26 anys d'edat, és estranger i viu de manera il·legal al país, ha precisat Interior, que afegeix que la seva detenció es va produir al barri d'Al-Riqqa, al sud de la ciutat de Kuwait. Per la seva part, el propietari de la casa on va ser arrestat el conductor és de nacionalitat kuwaitiana i recolza la ideologia gihadista, d'acord amb les primeres investigacions.

ALMENYS, 18 DETINGUTS

Notícies relacionades

Segons va publicar ahir el diari 'Al Nahar', almenys 18 persones han sigut detingudes per la seva suposada vinculació amb aquest atac terrorista, que ha sigut reivindicat pel grup gihadista Estat Islàmic (EI).

En total 27 persones van morir i 227 van resultar ferides quan un home va detonar la càrrega d'explosius que portava adossada al cos a la sala d'oració on es congregaven un gran nombre de creients, amb motiu de l'oració de divendres al migdia.

Temes:

Kuwait