COMISSIÓ A AUSTRÀLIA

El tresorer del Vaticà, acusat de cobrir un pederasta

Una víctima assegura que el cardenal Pell, nomenat pel papa Francesc, li va oferir diners pel seu silenci

1
Es llegeix en minuts

L'actual tresorer del Vaticà, el cardenal George Pell, ha desmentit aquest dijous que hagués intentat cobrir a un sacerdot pedòfil comprant el silenci d'una de les seves víctimes.

La víctima de l'agressió, David Ridsdale, va declarar aquest dimecres en una comissió d'investigació sobre abusos patits per nens a mans de sacerdots que, quan tenia 11 anys, el seu oncle, el rector Gerald Ridsdale, va abusar d'ell. Llavors, la jove víctima va quedar sota el càrrec del cardenal Pell. Ridsdale està actualment empresonat.

Segons la seva declaració, la víctima va assegurar que l'actual tresorer del Vaticà, nomenat pel papa Francesc el 2014, li va demanar que posés preu al seu silenci. També va assegurar que el cardenal va protegir al seu oncle canviant-lo de parròquia contínuament.

Notícies relacionades

El cardenal Pell, a qui les víctimes demanen que declari en la comissió, ha assegurat en un comunicat que està "horroritzat pels relats dels supervivents que tant han patit", però ha negat "haver ofert una gratificació financera pel seu silenci". "Ahir i avui jo sempre he recolzat les investigacions de la policia", ha assegurat.

TESTIMONIS ESGARRIFOSOS

La comissió real d'investigació sobre abusos sexuals comesos a nens va iniciar els seus treballs el 2013 i aborda els abusos i les agressions sexuals comesos en orfenats, escoles i centres de culte. Un dels testimonis va mostrar la foto de la seva classe assegurant dels 33 alumnes 12 es van suïcidar. Un altre testimoni va descriure autèntiques "habitacions dels horrors" al seu orfenat, on cada nit un nen era lligat --alguns, de només 5 anys-- i quedava a mercè d'un sacerdot. El jove va relatar que una monja li va dir que el sacerdot li feia això "per purificar-lo".