VAN MORIR 24 PERSONES

Detingut a Milà un dels autors de l'atemptat al Museu del Bardo de Tunis

L'arrestat és un marroquí que va arribar a Itàlia en pastera, segons ha informat la policia italiana

Toul Abdul-Majid, en una imatge difosa per la policia italiana.

Toul Abdul-Majid, en una imatge difosa per la policia italiana. / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

La policia d'Itàlia ha detingut un ciutadà marroquí per la seva participació en l'atemptat terrorista que va acabar amb la vida de 24 persones al Museu del Bardo de Tunis el 24 de març. El sospitós, Toul Abdul-Majid, de 22 anys, va arribar a Itàlia un mes abans de la massacre a bord d'una barcassa amb 90 immigrants indocumentats.

Majid, de 22 anys, arrestat aquest dimarts a Gaggiano, localitat als afores de Milà on vivia amb la seva família --que té permís de residència--, era un "perfecte desconegut" per a les forces de seguretat italianes, segons han informat aquest dimecres les autoritats del país.

L'únic detall que han aconseguit fins ara conèixer els investigadors és que al marroquí se li havia entregat una ordre d'expulsió emesa pel cap de policia d'Agrigent (Sicília) després que hagués desembarcat el 17 de febrer a Porto Empedocle. Allà va arribar després de ser rescatat quan viatjava amb 90 immigrants més en una barcassa al Canal de Sicília.

SENSE PISTES

Les autoritats italianes el van tenir localitzat fins que el 22 de febrer li van perdre la pista. Des d'aquest moment, la policia italiana desconeix els moviments del marroquí, a qui les autoritats tunisianes acusen de ser un dels organitzadors de l'atemptat, així com participar directament en l'atac en què van morir 24 persones.

Notícies relacionades

També es desconeix com el marroquí va tornar a entrar il·legalment a Itàlia després de cometre presumptament l'atemptat, encara que la policia italiana ho està investigant.

Entre els delictes que se li imputen, hi ha els d'"homicidi voluntari, conspiració contra la seguretat d'Estat, segrest de persones, adhesió a grup terrorista, participació en entrenaments per portar a terme activitats terroristes i activitat de reclutament".

Temes:

Milà