TENSIÓ AL REGNE UNIT

Els nacionalistes escocesos insinuen un altre referèndum per a la independència

Un alt membre de l'SNP assegura que es plantarà cara a Londres i a Cameron si es decideix organitzar una segona votació plebiscitària

1
Es llegeix en minuts

Els nacionalistes escocesos estan preparats per impulsar un segon referèndum sobre la independència d'Escòcia. Segons ha assegurat un veterà membre del partit a Westminster als diaris 'The Times' i 'The Guardian', l'SNP s'oposarà a Cameron si així ho creu necessari.

Diumenge passat, el líder dels 'tories' va descartar l'opció de convocar un segur referèndum a Escòcia. Per la seva banda, la líder nacionalista Nicola Sturgeon va reaccionar assegurant que David Cameron no tindria cap dret a negar-se a la votació.

Els escocesos van perdre l'oportunitat d'independitzar-se amb el referèndum del 18 de setembre de l'any passat, en què van vèncer els unionistes amb un 55% del vot en contra del 45%. L'espectacular auge de l'SNP en les eleccions generals de la setmana passada ha fet que molts votants pressionin per a un nou referèndum.

FORA DE L'AGENDA POLÍTICA

Notícies relacionades

Sturgeon va assegurar reiteradament durant la campanya que un referèndum sobre la independència de la nació està fora de l'agenda política i que només tornaria a primera línia si es produïa un canvi “material” en les circumstàncies.

Dimecres Sturgeon va indicar que els escocesos podien demanar un altre referèndum si Cameron no accedia a donar més poders al Parlament escocès, com va prometre al setembre. Durant aquest divendres Cameron i Sturgeon es reuniran per primera vegada després de les eleccions generals que van donar una renovada victòria als conservadors.