DRAMA EN ALTA MAR

Rajoy afirma que Europa es juga el seu prestigi si no evita tragèdies com el naufragi

"Ja no valen les paraules, s'ha d'actuar", afirma el president del Govern després de l'enfonsament d'un vaixell amb 700 immigrants

Rajoy, amb Alberto Fabra, en el míting d’Alacant.

Rajoy, amb Alberto Fabra, en el míting d’Alacant. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha afirmat que Europa es juga el seu prestigi si no és capaç d'evitar tragèdies com la desaparició aquest diumenge d'uns 700 immigrants en un naufragi 700 immigrants al Mediterrani.

En la seva opinió, es tracta de "un drama humanitari" i la resposta ha de procedir d'Europa. "Ja no valen les paraules, s'ha d'actuar", ha assenyalat Rajoy a l'inici del míting del PP a Alacant.

"Els europeus ens juguem el nostre crèdit si no som capaços d'evitar aquestes dramàtiques situacions que s'estan produint cada dia", ha dit en referència a la desaparició de 700 immigrants en aigües del canal de Sicília al naufragar el pesquer en què viatjaven amb destí a Itàlia unes 60 milles al nord de les costes de Líbia.

Notícies relacionades

"És un drama quotidià", ha indicat el president del Govern, que ha destacat que Espanya ha patit "tragèdies similars". "Sabem que no hi ha país al món, per poderós i fort que sigui i per mitjans que disposi, capaç de fer front sol a aquests esdeveniments".

El president del Govern ha ressaltat que aquestes persones "fugen de la guerra i la misèria", i ha garantit que "Espanya estarà sempre a Europa per donar resposta a aquest drama humanitari".