ITÀLIA

Renzi relaciona la inestabilitat de Líbia amb la crisi migratòria

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
WASHINGTON

El primer ministre italià, Matteo Renzi, va considerar ahir prioritari aconseguir l'estabilitat a Líbia, país embrancat en una cruenta guerra civil des de fa quatre anys, com a punt de partida per posar fi a la crisi migratòria al Mediterrani, que aquesta setmana ha tornat a mostrar la cara més tràgica amb centenars d'immigrants desapareguts al mar després d'intentar sense èxit arribar a les costes italianes.

En una roda de premsa conjunta amb el president dels Estats Units, Barack Obama, a Wa-shington, on es troba de viatge oficial, Renzi va reconèixer que «no és fàcil» pacificar el país magribí, tot i que va assegurar que «treballem cada dia amb les Nacions Unides i els nostres aliats» per aconseguir-ho.

«Aturar el tràfic de persones és l'única manera de donar un horitzó de justícia i seguretat a l'àrea. Confio que si ho convertimos en prioritat, obtindrem un gran resultat», va manifestar el polític italià. Renzi va agrair la que va qualificar d'«important» col·laboració dels Estats Units en aquesta matèria.

Notícies relacionades

El primer ministre italià també es va referir a la detenció per part de la policia italiana de 15 immigrants musulmans acusats d'haver llançat a l'aigua 12 companys d'embarcació a alta mar pel fet de ser cristians, després de sortir el dia 14 passat de la costa de Líbia. Renzi va descartar que es tracti d'«un xoc de religions», i ho va relacionar amb «la justícia i la dignitat humana».

En els últims cinc dies han arribat a Itàlia més de 10.000 immigrants, cosa que eleva a 27.990 els indocumentats arribats al país aquest any.