ALLAU HUMANA AL MEDITERRANI

La policia italiana arresta 15 immigrants rescatats a Sicília que van tirar per la borda cristians

Durant la travessia, va sorgir una baralla per motius religiosos

1
Es llegeix en minuts

La Policia italiana ha detingut a Palerm 15 persones rescatades aquesta setmana en aigües pròximes a Sicília per haver llançat al mar des d'una pastera almenys 12 cristians durant la seva travessia des de les costes del nord d'Àfrica, segons ha informat el diari 'La Stampa'.

El rotatiu ha explicat que "no està clar" si les persones llançades al mar pels detinguts estaven mortes o seguien amb vida. Segons els testimonis de diversos dels immigrants rescatats aquesta setmana a Sicília, a la llanxa pneumàtica en què va passar tot hi va haver una baralla per motius religiosos i diversos musulmans enfrontats als cristians van acabar tirant-los al mar.

Declaracions "coherents"

Notícies relacionades

La Policia creu que les declaracions d'immigrants que ha recollit són "coherents", segons han informat fonts judicials consultades per 'La Stampa'. Hi hauria fins i tot identificació fotogràfica d'alguns dels suposats autors del llançament d'immigrants per la borda. El fiscal adjunt del cas, Maurizio Scalia, ja ha rebut un informe sobre la investigació i ha demanat 48 hores per ratificar els arrestos.

Els 15 immigrants detinguts formen part d'un dels tres grups d'immigrants que van arribar dimecres a Palerm a bord de tres vaixells italians que els van rescatar al canal de Sicília.