CATÀSTROFE AÈRIA

Finalitza la recerca de restes mortals als Alps

Lubitz va informar Lufthansa el 2009 que va tenir un "episodi depressiu sever"

L'aerolínia admet la comunicació per part del copilot de l'avió estavellat als Alps

Andreas Lubitz corre la mitja marató de l’aeroport d’Hamburg, el setembre del 2013.

Andreas Lubitz corre la mitja marató de l’aeroport d’Hamburg, el setembre del 2013. / REUTERS / STRINGER

2
Es llegeix en minuts

Els equips de rescat han finalitzat la recerca de restes de les víctimes de l'accident de l'Airbus A320 de Germanwings als Alps francesos, segons ha informat un portaveu de la policia francesa."No hi ha cossos a la zona d'impacte. Aquest dimecres, 20 especialistes de muntanya militars viatjaran amb els equips per recuperar objectes personals", ha declarat el tinent coronel Jean-Marc Menichini.

El portaveu també ha dit que els experts investigadors continuen buscant la segona caixa negra de l'avió de Germanwings. El president francès, François Hollande, va prometre dimarts a Berlín la ràpida identificació de les restes de 150 víctimes de l'accident.

La companyia aèria Lufthansa, propietària de l'aerolínia Germanwings, s'encarregarà de la neteja i condicionament del lloc on es va estavellar el vol que cobria la ruta entre Barcelona i Düsseldorf. Precisament, el president de LufthansaCarsten Spohr, té previst visitar aquest dimecres la zona pròxima a l'accident per retre homenatge a les víctimes i als equips de rescat que han treballat en les tasques de rastreig.

LUBITZ VA INFORMAR D'UNA GREU DEPRESSIÓ EL 2009

Andreas Lubitz, el copilot de l'A320 de Germanwings que es va estavellar la setmana passada als Alps, havia informat el 2009 el centre de formació de Lufthansa que havia patit un "episodi depressiu sever", segons ha admès aquest dimarts l'aerolínia.

L'aerolínia alemanya ha revelat en un comunicat aquesta nova dada després de realitzar investigacions internes i enviar a la fiscalia de Düsseldorf documents addicionals sobre la formació de Lubitz i el seu historial mèdic, que inclou un intercanvi de correus electrònics del copilot i l'escola de vol.

FORMACIÓ INTERROMPUDA DIVERSOS MESOS

Després que la fiscalia francesa apuntés al copilot alemany com a causant de la tragèdia, el president de LufthansaCarsten Spohr, va informar que el jove havia interromput durant un període de temps la seva formació el 2009, però no en va aclarir els motius. L'aerolínia va subratllar que, després d'aquesta pausa de diversos mesos, els metges van emetre el preceptiu certificat mèdic que declarava Lubitz apte per volar.

Notícies relacionades

En la documentació facilitada per Lufthansa a la fiscalia alemanya es troba un intercanvi de correus electrònics entre Lubitz i l'escola de vol, quan el jove anava a reprendre la seva formació. Als correus el copilot facilitava documents mèdics que reflectien que havia superat l'episodi greu de depressió, ha apuntat Lufthansa aquest dimarts.

L'aerolínia ha reiterat el seu compromís de recolzar en tots els aspectes la investigació que porta a terme la Fiscalia de Düsseldorf per aclarir un sinistre amb 150 persones mortes i ha explicat que no pot facilitar més dades per no anticipar-se a la tasca de les autoritats.