Seyne-les-Alpes ofereix 400 llits gratuïts als familiars de les víctimes

Els restaurants de la població obren de manera solidària per donar servei als visitants

Els equips de rescat, a Seynes-Les Alps, a primera hora del matí.

Els equips de rescat, a Seynes-Les Alps, a primera hora del matí. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
CARLOS MÁRQUEZ / FERNANDO COSCULLUELA / SEYNE-LES ALPES

La població de Seyne-les-Alpes està preparada per rebre els familiars de les víctimes en l'accident de l'avió de Germanwings. Entre 350 i 400 llits s'han posat a disposició dels familiars per al cas que vulguin pernoctar a la població. Es preveu que puguin arribar a la població unes 300 persones. Dos restaurants del poble han obert i s'han compromès a donar servei gratuït als visitants.

"Tot el poble està bolcat a ajudar les famílies de les víctimes", ha assegurat a la premsa internacional l'alcalde de la població, Francis Hermitte. "La muntanya era font de plaer i esport, i ara també és motiu de dolor", ha dit Hermitte. 

Els familiars de les víctimes que viatjaven a l'Airbus A-320 que es va estavellar als Alps francesos tindran l'oportunitat d'acostar-se "al màxim possible" al punt del sinistre, encara que no arribaran fins al mateix lloc a causa de la investigació en marxa.

Un portaveu de l'aerolínia Lufthansa (la seva filial de baix cost Germanwings és qui operava el vol), Michael Lamberty, ha explicat que es descarta que els familiars de les víctimes puguin sobrevolar el lloc on hi ha les restes, ja que els helicòpters seran utilitzats per rescatar els cossos i recopilar proves. 

Notícies relacionades

Tot i la solidaritat de la població de Seyne-les-Alpes, no s'espera que els familiars passin la nit a la població. Un avió de Lufthansa amb 64 familiars de víctimes ha sortit de l'aeroport del Prat a les 10.05 hores, i s'espera que torni a Barcelona aquesta mateixa nit. Els familiars van acompanyats per un tècnic de Protecció Civil, tres metges del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i tres tècnics de suport.

Un primer grup, format per 14 familiars de les víctimes i 11 membres del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i de Creu Roja, va sortir aquest dimecres a la nit per carretera al voltant de les 21.00 hores cap a Marsella. A Marsella s'uniran els dos grups, que des d'aquesta ciutat del sud-est de França emprendran el viatge per carretera fins a Seyne-les-Alpes. Tret d'imprevistos, tots els familiars tornaran a l'aeroport de Barcelona i es tornaran a instal·lar a l'Hotel Don Jaime de Castelldefels, on han estat des que es va produir el sinistre.