Sis setmanes després del seu número excepcional

'Charlie Hebdo' torna als quioscos amb una entrevista a Varufakis

El setmanari satíric pretén recuperar la normalitat dsprés de l'atemptat que va delmar la seva redacció

1
Es llegeix en minuts
EVA CANTÓN

Ha passat una mica més d'un mes des de l'atemptat gihadista que va delmar la redacció de 'Charlie Hebdo' i el número 1.179 del setmanari satíric és avui als quioscos amb la intenció de marcar el retorn a la normalitat.

La portada no fa cap referència a Mahoma i recupera alguns dels objectius habituals de la publicació: Marine Le Pen, Nicolas Sarkozy, un gihadista, un banquer o el Papa són alguns dels personatges que ha caricaturitzat el dibuixant Luz. 

A l'interior, 16 pàgines amb un contingut divers que va des d'una anàlisi sociològica sobre la relació entre religió i política fins a un article de suport a Syriza i una entrevista al ministre grec d'Economia, Iannis Varufakis, a qui descriuen com un "marxista heretge" amb "camisa descordada i esquena de lluitador".

Varufakis parla de la "mort" de la troica, del deute o del missatge del seu Govern als contribuents francesos o alemanys que temen que Atenes no torni els diners prestats. "Començaria dient-los que a tot prestatari irresponsable li correspon un creditor irresponsable".

Notícies relacionades

També reclama la fi d'una austeritat "punitiva i insensata" que, segons ell, segueix els patrons de la medicina de l'edat mitjana. "Els metges prescrivien sagnies que, sovint, provocaven un deteriorament de la salut del pacient, al qual es responia amb més sagnies", il·lustra Varufakis. 

'Charlie Hebdo' ha sortit aquesta setmana amb una tirada de 2,5 milions d'exemplars, és a dir 5,5 milions menys que l'anomenat ‘número dels supervivents’, que va batre tots els rècords de venda. Abans dels atemptats, la revista llançava 50.000 exemplars.