DESPRÉS DE L'HISTÒRIC NÚMERO DEL 14 de GENER

'Charlie Hebdo' torna amb Le Pen, Sarkozy, el Papa i un gihadista a la portada

Els caricaturitzats formen una canilla rabiosa que persegueix un gos que fuig amb un exemplar de la revista

1
Es llegeix en minuts

El setmanari satíric 'Charlie Hebdo' tornarà aquest dimecres als quioscos francesos amb el missatge 'C'est reparti' ('Tornem a començar') a la portada, en què apareixen alguns dels seus blancs favorits com l'expresident Nicolas Sarkozy, la líder de la ultradreta francesa Marine Le Pen, el Papa i un gihadista.

La revista té previst llançar una tirada inicial de 2,5 milions d'exemplars, després de superar els vuit milions el 14 de gener en el seu històric número després de l'atemptat gihadista del 7 gener a París, que mostrava una caricatura de Mahoma plorant en la seva primera pàgina.

GIHADISTA AMB CAP DE GOS

A la nova portada, concebuda pel dibuixant Luz --un de les supervivents de la massacre--, un gos porta un exemplar de 'Charlie Hebdo' entre les dents mentre fuig d'una canilla rabiosa encapçalada per Sarkozy en forma de caniche, i Le Pen encarnada en un pitbull. Els persegueix un gihadista que, a diferència dels anteriors, ni tan sols té cap humà, sinó caní, el Papa i un micròfon del canal de notícies francès BFMTV. Tots intenten capturar el gos amb la revista.

Notícies relacionades

"Cal que es parli del retorn de 'Charlie', però per dir que 'Charlie' torna a fer la seva tasca contra l'estupidesa, contra el Front Nacional...", ha explicat el dibuixant Luz al diari 'Libération', que allotja la redacció del setmanari des de l'atemptat en què van morir cinc dels més coneguts caricaturistes de França.

Segons aquest mateix diari, dos nous dibuixants s'han incorporat a l'equip del 'Charlie Hebdo': l'algerià Dilem i Pétillon, qui fins ara col·laborava amb l'altra gran publicació satírica francesa, 'Le Canard enchaîné'.