ATAC TERRORISTA A DINAMARCA

La policia danesa mata el presumpte autor de dos tirotejos a Copenhaguen

Els agents abaten el sospitós dels dos atacs a prop d'una sinagoga i d'un centre cultural amb un balanç de dos morts i cinc ferits lleus

Fotografies difoses per la policia danesa del sospitós dels tirotejos de Copenhaguen. / POLICIA DE COPENHAGUEN (REUTERS/ AP)

Fotografies difoses per la policia danesa del sospitós dels tirotejos de Copenhaguen.
Un inspector de policia parla davant la seu de la policia després dels tirotejos a Copenhaguen.

/

1
Es llegeix en minuts

Un home ha mort aquesta matinada per trets de la policia a l'estació de Nørrebro, de Copenhaguen, segons ha informat la Policia danesa, que creu que l'home abatut a trets aquesta matinada és el mateix que va protagonitzar dos tirotejos hores abans a Copenhaguen i en què van morir dues persones i cinc van resultar ferides lleus. 

"La nostra hipòtesi és que es tracta de l'autor dels dos tirotejos a Copenhaguen", ha dit en roda de premsa l'inspector Jørgen Skov, que ha apuntat que res indica que comptés amb ajuda i que es mantindrà la presència "massiva" d'agents al centre de la capital danesa. 

Segons un comunicat divulgat per la televisió pública DR, la Policia de Copenhaguen ha explicat que l'home abatut havia sigut advertit amb anterioritat pels agents però que tot i així ha obert foc.

La nota afegeix que la Policia havia estat tot el dia observant una adreça a Nørrebro que podia tenir relació amb els atacs amb trets que van tenir lloc dissabte a la tarda i diumenge a la matinada en un centre cultural i a prop d'una sinagoga, que les autoritats han qualificat d'actes terroristes.

DOS TIROTEJOS PREVIS

Notícies relacionades

Una persona va morir i tres agents van resultar ferits en l'atac contra un centre cultural on se celebrava un debat sobre la llibertat d'expressió al qual estava convidat l'artista suec Lars Vilks, que viu des de fa anys sota protecció policial per les amenaces de grups islàmics després de dibuixar Mahoma com un gos.

Hores després, a prop d'una sinagoga, una altra persona ha mort al rebre un tret al cap i dos agents han resultat ferits. Les autoritats daneses han elevat al màxim l'alerta a Copenhaguen.