Renzi i el seu Govern juren davant el president de la República

Ahir va despatxar amb Napolitano durant dues hores i mitja pels dubtes del cap de l'Estat sobre els ministres

Renzi i el seu Govern, amb Napolitano després de jurar els seus càrrecs.

Renzi i el seu Govern, amb Napolitano després de jurar els seus càrrecs. / ALBERTO LINGRIA (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El primer ministre d'Itàlia, Matteo Renzi, ha pres possessió avui del càrrec juntament amb els seus 16 ministres al Saló de les Festes del palau del Quirinal, seu de la Direcció de l'Estat, després de jurar davant el president de la República, Giorgio Napolitano. La formulació i posterior firma del jurament ha tingut lloc a les 11.35 hora local (10.35 GMT), ha seguit el procediment habitual i ha durat 15 minuts.

Notícies relacionades

"Juro ser fidel a la República, a la Constitució i a les lleis i exercitar les meves funcions a favor de l'interès exclusiu de la nació", ha pronunciat Renzi davant Napolitano. Després, els 16 ministres que integren el nou Executiu han fet el mateix jurament davant Napolitano i davant el nou primer ministre, de 39 anys.

Renzi va presentar ahir a Napolitano el seu Executiu durant una consulta que va durar dues hores i mitja, segons sembla, pels dubtes del president de la República en els titulars dels ministeris, segons els mitjans de comunicació italians, com va ser la sortida d'Emma Bonino d'Exteriors, que finalment va ser substituïda per una reconeguda parlamentària, Federica Mogherini, de 40 anys.