GUERRA CIVIL A SÍRIA

Un cotxe carregat amb explosius provoca almenys 43 morts a la ciutat siriana de Hama

La comunitat internacional intenta posar en marxa Ginebra 2 per arribar a una solució política

Un cotxe carregat amb explosius provoca 43 morts a Hama.

Un cotxe carregat amb explosius provoca 43 morts a Hama. / AP

1
Es llegeix en minuts

L'esclat d'un camió bomba a Hama ha causat la mort d'almenys 43 persones, entre le qual hi ha 32 civils i soldats lleials al règim, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans (OSDH). El camió, conduït per un terrorista suïcida, es va dirigir contra un lloc de control a la carretera que uneix Salamieh amb Hama, segons l'OSDH, que es recolza en una àmplia xarxa d'activistes i fonts mèdiques i militars a tot Síria.

Citant un funcionari sirià en condició d'anonimat, l'agència estatal siriana Sana informa que "el terrorista es va immolar en un camió carregat d'explosius a l'entrada d'aquesta ciutat."

Hama és la ciutat pionera en l'aixecament contra el règim de Baixar al-Assad la primavera del 2011, i ha estat ocupada pel règim, que la controla amb fermesa.

Sobre el terreny, la situació és crítica i tant l'ONU com els EUA van exigir l'establiment de corredors humanitaris per ajudar els civils atrapats en els combats i als edificis, especialment als suburbis de Damasc.

Notícies relacionades

Donada la situació d'estancament en què està el conflicte, que ha causat més de 115.000 morts en dos anys i mig, i la deteriorada situació humanitària, la comunitat internacional està intentant posar en marxa Ginebra 2 per avançar cap a una solució política.

La conferència de Ginebra està prevista per al dia 23 de novembre, però part de l'oposició ha amenaçat de no assistir-hi.