L'FBI difon imatges de dos sospitosos de l'atemptat de Boston

Les autoritats federals han distribuït un vídeo i fotos dels presumptes terroristes i ha demanat la col·laboració ciutadana per localitzar-los

Vídeo en què apareixen els sospitosos de l’atemptat de Boston. / periodico

1
Es llegeix en minuts
IDOYA NOAIN / Boston

Les autoritats dels Estats Units tenen clarament identificats en imatges dos sospitosos de l'atemptat de dilluns a la marató deBoston i l'FBI està fent circular un vídeo i diverses fotos entre policies i altres autoritats i ha demanat la col·laboració ciutadana per localitzar-los.

En una roda de premsa, l'agent especial de l'FBIencarregat de la investigació de l'atemptat,Richard DesLauriers, ha descrit els dos sospitosos, d'aparença jove i que es cobrien el cap amb gorres, un negra i l'altre blanca, i ha reclamat la col·laboració ciutadana per localitzar-los. "Qualsevol informació per petita o insignificant" que sembli pot ser vital per a la investigació, ha afirmat.

L'agent ha advertit que els dos individus són considerats "altament perillosos" i ha demanat als ciutadans que no prenguin accions pel seu compte. Si es té alguna pista sobre ells, l'FBI recomana contactar amb les autoritats.

Col·laboració mundial

Lesimatges i un vídeodels joves que han estat identificats com a "sospitós 1" i "sospitós 2" estan disponibles a lapàgina web de l'FBI .

En lestres seqüències fetes públiques es veu el 'sospitós 1', amb gorra negra, i el 'sospitós 2', amb gorra blanca, avançar a escassa distància un de l'altre, per la vorera entre el públic. Tots dos vesteixen caçadores esportives i porten a l'esquena unesmotxilles.

DesLauiresha assegurat que lainvestigació s'ampliarà a tot el móni ha demanatcol·laboració internacionali nacional a tots els nivells. L'agent ha insistit que aquestes són lesúniques fotos fiables, en referència a les imatges que s'estan publicant a internet i per altres mitjans i de les quals ha advertit que no són fidedignes.

Les imatges del 'New York Post'

Encara que diversos mitjans nord-americans han informat sobre la identificació dels sospitosos asseguraven que les autoritats no volien fer-les públiques encara, el tabloide 'New York Post' s'ha avançat a l'FBI i ha penjat a la seva web una d'aquestes instantàniesNew York Post.

Notícies relacionades

El 'Post' assegura que en altres fotos diferents que l'FBI també està distribuint entre agents es veu un dels sospitosos portant unabossa blava i un altre ambuna de negra, on podrien haver traslladat les dues olles a pressió convertides en bombes.

El sospitós amb la bossa negra apareix amb ella en una foto feta a les 10.53 del matí, però la bossa no es veu en una altra instantània feta a les 12.30. Segons diversos mitjans les autoritats no coneixen encara els noms delssospitosos.