#WINDTODANA

Una foto d'una noia de l'Aràbia Saudita sense vel i amb els cabells curts causa una gran polèmica

La publicació de la imatge de Dana Bakdunis a Facebook ha causat un gran enrenou al món àrab

Dana Bakdounis sense vel i amb el cabells curts

Dana Bakdounis sense vel i amb el cabells curts

1
Es llegeix en minuts
LUANA VALLS / Barcelona

Dana Bakdunis, una noia de 21 anys de l'Aràbia Saudita, va penjar fa poc una foto aFacebookon apareixia sense el vel i amb els cabells curts. Aquest gest va desfermar una gran polèmica al món àrab, on la gran majoria de dones porten el cap tapat. 

"L'aixecament de les dones al món àrab" 

Bakdunis va decidir el mes d'agost passat que ja no volia portar més el vel, així que se'l va treure i ho va fer públic a la xarxa social. La noiaàrabés seguidora d'un grup a Facebook,"The uprising of women in the Arab world", on es debat sobre els drets de les dones als països musulmans i allà va ser on va penjar la imatge. La pàgina compta amb més de 80.000 seguidors, els quals van fer possible l'èxit de la foto de Dana.

Suport massiu a les xarxes

Notícies relacionades

A partir del seu simbòlic gest s'ha creat una pàgina a Facebook,"Winds for Dana-Bakdounis from", que ja compta amb més de 1.000 seguidors, on es pengen notícies i vídeos relacionats amb la situació de la dona al món àrab. A més, aTwitter els usuaris es van bolcar amb la seva causa defensant-la i felicitant-la. "No encaixava amb mi, però l'havia de fer servir per la meva família i la societat. No entenia per què havia de tenir tapats els cabells. Volia sentir la bellesa del món, el sol i l'aire", explica.

Aquí hi ha alguns dels tuits de suport: