EN L'EDICIÓ D'AQUESTA SETMANA

'Newsweek' dedica la portada al "primer president gai"

La revista explica el procés que ha portat Barack Obama a acceptar els matrimonis entre homosexuals

Afirma que el cap de la Casa Blanca també va haver de "sortir de l'armari" com a fill d'una dona blanca i un home negre

Portada d’aquesta setmana de la revista ’Newsweek’, dedicada a Obama, el primer president gai.

Portada d’aquesta setmana de la revista ’Newsweek’, dedicada a Obama, el primer president gai.

1
Es llegeix en minuts

La revistaNewsweek Newsweekha sorprès amb la seva últimaportada. Hi apareix un primer pla del president dels EUA, Barack Obama, amb el titularEl primer president gai. Amb aquest impactant títol, la publicació busca explicar el procés ideològic que ha seguit Obama peracceptar els matrimonis entre homosexuals. En una compareixença a la televisió dimecres passat, el cap de la Casa Blanca es va convertir en el primer president de la història dels EUA a recolzar els casaments gais.

Notícies relacionades

En unarticle firmat per Andrew Sullivan, aquest considera que el suport d'Obama als matrimonis entre persones del mateix sexe no és sorprenent ja que el president, afirma, també va haver de "sortir de l'armari", per la seva condició de fill d'una dona blanca i d'un home negre educat entre blancs. Segons Sullivan, la vida del president com a "home de dues races té profunds vincles amb l'experiència gai".

"Sortir d'un armari diferent"

Així, al marge de motius més polítics --com el fet que un de cada sis donants que aporten fons a la campanya demòcrata és homosexual, que la important bossa de vot jove que serà clau en les presidencials de novembre és partidari de la igualtat dels homosexuals o que el vicepresident Joe Biden s'avancés i expressés la seva simpatia pels casaments gais--,Newsweekcompara elsproblemes d'identitat i d'integració que tenen els homosexuals amb els que va tenir el jove Obama per acceptar-se. "Va haver de sortir d'un armari diferent. Va haver de descobrir la seva identitat i reconciliar-se amb la seva família blanca, igual que els gais descobreixen la seva identitat i després s'han de reconciliar amb la seva família heterosexual".