Anar al contingut

EN L'EDICIÓ D'AQUESTA SETMANA

'Newsweek' dedica la portada al "primer president gai"

La revista explica el procés que ha portat Barack Obama a acceptar els matrimonis entre homosexuals

Afirma que el cap de la Casa Blanca també va haver de "sortir de l'armari" com a fill d'una dona blanca i un home negre

La revista Newsweek ha sorprès amb la seva última portada. Hi apareix un primer pla del president dels EUA, Barack Obama, amb el titular El primer president gai. Amb aquest impactant títol, la publicació busca explicar el procés ideològic que ha seguit Obama per acceptar els matrimonis entre homosexuals. En una compareixença a la televisió dimecres passat, el cap de la Casa Blanca es va convertir en el primer president de la història dels EUA a recolzar els casaments gais.

En un article firmat per Andrew Sullivan, aquest considera que el suport d'Obama als matrimonis entre persones del mateix sexe no és sorprenent ja que el president, afirma, també va haver de "sortir de l'armari", per la seva condició de fill d'una dona blanca i d'un home negre educat entre blancs. Segons Sullivan, la vida del president com a "home de dues races té profunds vincles amb l'experiència gai".

"Sortir d'un armari diferent"

Així, al marge de motius més polítics --com el fet que un de cada sis donants que aporten fons a la campanya demòcrata és homosexual, que la important bossa de vot jove que serà clau en les presidencials de novembre és partidari de la igualtat dels homosexuals o que el vicepresident Joe Biden s'avancés i expressés la seva simpatia pels casaments gais--, Newsweek compara els problemes d'identitat i d'integració que tenen els homosexuals amb els que va tenir el jove Obama per acceptar-se. "Va haver de sortir d'un armari diferent. Va haver de descobrir la seva identitat i reconciliar-se amb la seva família blanca, igual que els gais descobreixen la seva identitat i després s'han de reconciliar amb la seva família heterosexual".

0 Comentaris