lluitarà per tornar a la feina a la primavera

Un presentador de la tele japonesa que va menjar verdures de Fukushima té leucèmia

El Govern nipó va indicar que el menjar de la regió suposadament contaminada era inofensiu

El Govern nipó va dir que els aliments eren inofensius. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un famós presentador de latelevisió japonesa, Otsuka Norikazu, que va ingerir aliments cultivats a prop de la central nuclear de Fukushima --greument afectada després del terratrèmol i eltsunami que va patir Japó al març--, téleucèmia limfàtica aguda, segons recull el lloc Energy News.

Llavors hi va haver explosions als edificis que alberguen els reactors nuclears, fallades en els sistemes de refrigeració i alliberament de radiació a l'exterior com a conseqüència dels desperfectes ocasionats pel terratrèmol i el posterior tsunami que va afectar el nord-est del Japó.

Després del desastre, el Govern nipó va indicar que elmenjar de la regió suposadament contaminadaera inofensiu.

Seguint la recomanació, el famós presentador va menjar verdures de la regió durant l'emissió en directe del seu programa, al costat de la seva col·laboradora.

Complicada recuperació

Otsuka, que ha deixat la televisió, ha declarat que intentarà tornar el mes de març o abril, però que té el coll connectat a un tub, i està en tractament per lluitar contra el càncer.

Notícies relacionades

"Em prendré un descans a causa d'aquesta inesperada i sobtada malaltia. Els prometo que resistiré amb tota la meva ànima i tornaré en uns mesos amb un somriure saludable a la mateixa hora de sempre".

El presentador, de 63 anys, malgrat progressar en la seva lluita contra aquesta malaltia, s'enfronta a les estadístiques que de forma negativa assenyalen que la mitjana de vida dels pacients que pateixen leucèmia està entre un 30% i un 40% durant cinc anys de tractament.