ANUNCI DE LA GUERRILLA COLOMBIANA

'Timochenko', nou líder de les FARC

Rodrigo Londoño Echeverri substitueix 'Alfonso Cano', mort en combat el 4 de novembre

Rodrigo Londoño Echeverri, ’{Timochenko}’.

Rodrigo Londoño Echeverri, ’{Timochenko}’. / {Anonymous} (AP)

1
Es llegeix en minuts

Les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) han designat Rodrigo Londoño Echeverri, àliesTimochenko oTimoleón Jiménez, com el seu nou líder després de la mort en combat el 4 de novembre del seu antecessor,Guillermo León Sáenz, àliesAlfonso Cano, segons ha anunciat aquesta guerrilla en un comunicat.

L'Agencia Bolivariana de Prensa (ABP), que sol divulgar comunicacions de les FARC, ha publicat un document firmat pel Secretariat de l'Estat Major de la guerrilla amb l'anunci del nomenament deTimochenko.

"Volem informar-los que el camaradaTimoleón Jiménez, amb el vot unànime dels seus companys del secretariat, va ser designat el 5 de novembre nou comandant de les FARC-EP", afegeix la nota, datada a les "muntanyes de Colòmbia".

Amb aquesta designació, la principalguerrilla americana i també la més antiga afirma que manté "el pla estratègic cap a la presa del poder", i subratlla que "la cohesió dels seus comandaments i combatents, com deia Manuel Marulanda Vélez [fundador de la guerrilla], segueix sent un dels èxits més importants de les FARC".

Les crítiques dels analistes

Notícies relacionades

La direcció insurgent també fa referència als pronòstics d'analistes quan va transcendir la mort d'Alfonso Cano, que auguraven el debilitament i la pròxima fi d'aquesta guerrilla. El comunicat critica aquests analistes que auguraven l'ensorrament de les FARC arran de la mort del líder rebel, als quals titlla d'"ignorants".

"Estan tan perduts que encara celebren la mort del partidari més fervent de la solució política i la pau", postil·la la nota de la guerrilla, que afirma que, en la seva memòria, complirà els objectius militars i polítics d'Alfonso Cano.