alerta terrorista a alemanya

El paquet del vol de Namíbia era un esquer' fabricat als EUA

La maleta sospitosa contenia un mecanisme sense material explosiu

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES
BERLÍN

El mecanisme interceptat dimecres en un vol de Namíbia a Munic de la companyia Air Berlin sospitós de ser una bomba no contenia material explosiu, sinó que era unesquer per al control dels sistemes d'alarma fabricat als Estats Units, segons el ministre alemany de l'Interior, Thomas de Maizière.

PROCEDÈNCIA DEL PAQUET / Experts de l'Oficina d'Investigació criminal (BKA) en van analitzar el contingut i tracten ara d'aclarir la procedència i el destinatari del paquet. La maleta amb el mecanisme va ser interceptada quan estava a punt de ser transportada en un avió d'Air Berlin amb 296 passatgers a bord, dimecres passat, hores després que De Maizière anunciés el reforçament dels dispositius de seguretat davant dels «indicis seriosos» de plans d'atemptat. El cap de la Policia Federal alemanya, Matthias Seeger, va considerar que el perill terrorista al seu país és ara més elevat que mai, i que es temia una pròxima onada d'atemptats. «Totes les forces de seguretat hi estan d'acord», va dir Seeger aBild. «El pànic o la histèria estan fora de lloc», va ressaltar.

Notícies relacionades

El mecanisme, segons va comunicar ahir el BKA, estava format per un cable, un detonador, una bateria i un rellotge en marxa dins de la maleta, com les que es fan servir sense avís previ per verificar els sistemes de seguretat als aeròdroms. De Maizière va explicar que ara es tracta d'esbrinar qui va comprar aquesta maleta fabricada als EUA i qui va intentar introduir-la a l'avió amb destí a Alemanya. Després de registrar-se un altre cop tot l'equipatge que transportava l'aparell i realitzar-se nous controls als passatgers, l'Airbus es va enlairar de la capital de Namíbia i va arribar a la capital bavaresa amb set hores de retard.

En aquesta atmosfera de tensió, un equip d'artificiers va inutilitzar una bossa sospitosa a l'estació de trens de Hannover.

Temes:

Namíbia