L'ALTRE VENCEDOR

El número dos del Govern arrasa a Buenos Aires

1
Es llegeix en minuts
A. G. / BUENOS AIRES

L'actual vicepresident, Daniel Scioli, és l'altre gran guanyador de les eleccions argentines. En els comicis a governador, Scioli es va quedar amb el poder de l'estratè- gica província de Buenos Aires, amb més del 50% dels vots. No només li va aportar a Cristina Fernández de Kirchner un cabal de sufragis decisius, sinó que la va superar en adhesions.

Scioli cau bé a gairebé tothom. Els secrets del seu èxit són potser la seva ambigüitat i el fet que no prové del món polític tradicional. Era un pilot de motos aquàtiques que, tot i perdre el braç dret, va ser vuit vegades campió mundial gràcies a una pròtesi. El seu exemple va encantar Carlos Menem, que el va fer diputat del seu projecte neoliberal.

Notícies relacionades

Scioli va deixar Menem quan va caure en desgràcia i va recolzar el seu enemic, Eduardo Duhalde. El president interí el va nomenar després company de candidatura de Néstor Kirchner. Kirchner el va reprendre diverses vegades, i al final Scioli va acceptar subordinar-se. El mandatari va entendre que la província necessitava un candidat poc conflictiu i va pensar en ell. Tot un encert.

Casat amb l'exmodel i fabricant de luxosa llenceria Karina Rabolini, Scioli és conservador i el més pro-nord-americà dels kirchneristes. Però és pragmàtic.I ambiciós. Sap que Buenos Aires el pot posar en la carrera per la presidència o acabar amb els seus somnis. L'espera el problema de la violència, el narcotràfic i la desigualtat social.

Temes:

Buenos Aires