Aconsegueixen així una plaça per a la Final Four Júnior de l'Eurolliga

El Barcelona Lassa, vigent campió, sortia com a favorit

Final del torneig Ciutat de l’Hospitalet.

Final del torneig Ciutat de l’Hospitalet.  / DIVINA SEG. JOVENTUT (TWITTER)

1
EFE

El Divina Seguros Joventut s'ha imposat al FC Barcelona Lassa per 77-74 a la final de la 39a edició del Torneig Internacional Júnior 'Ciutat' de l'Hospitalet, primer torneig dels quatre que formen l'Adidas Next Generation 2018 de l'Eurolliga.

Per a l'equip de Dani Miret ha sigut el quart títol en la història de torneig -l'últim va ser el 2013- i ha aconseguit una plaça per a la Final Four Júnior de l'Eurolliga que es disputarà a Belgrad del 18 al 20 de maig.

La disputa va tenir un equilibri inicial, amb diverses alternatives, fins que un triple del badaloní Aleix Haro posava per davant el seu equip (15-14), però la reacció blaugrana amb un parcial de 2-9 li donava avantatge al final del primer quart (17-23).

Remuntada en el segon quart

En el segon quart els verd-i-negres van pujar línies i, si bé el seu percentatge de triples no seria bo al descans (3 de 20), va sorprendre els de Marc Calderón, a qui van endossar un parcial de 15-0 (32-23, m.16). Desrprés d'un temps mort del Barcelona, i de la mà del seu 'estrella', el croat Luka Samanic, arribava la remuntada i amb un parcial de 3-13 va passar a dominar al descans (35-36).

Amb el croat Luka Samanic i el montenegrí Nicola Zizic (12 rebots) dominant el rebot, el Barcelona se n'anava a dalt en el tercer quart amb un Samanic espectacular (12 punts és aquest període) (50-59 m.28), però dos triples del base verd-i-negre Didac Cuevas posava dins el partit el seu equip (57-63).

A deu segons del final

El Barcelona mantenia el seu avantatge en els primers minuts de l'últim quart (60-69), però Samanic estava ben fixat per la defensa badalonina i es va quedar en blanc en aquest quart. El Joventut, de la mà d'un espectacular Arnau Parrado, començava la remuntada amb un parcial 15-3 (75-72, m.38), amb Signes espectacular en el rebot (13 captures).

Ni un temps del tècnic barcelonista evitava que el marcador s'ampliés a 76-72 quan faltava un minut i després de diversos errors una cistella de Digbeu retallava (76-74) a deu segons del final però no podia evitar la derrota. Arnau Parrado, amb 12 punts en aquest quart, va ser el seu verdader botxí. Luka Samanic, malgrat sumar 27 punts i 16 rebots només va aconseguir el premi al Millor Jugador del Torneig.