El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

EL 21D A LA SEGONA CIUTAT CATALANA

Ciutadans eixampla la seva victòria sobre el PSC a l'Hospitalet, on ja va guanyar el 2015

Els d'Inés Arrimadas amplien les seves forces amb 15.000 nous vots respecte el 27S

1
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú

L’Hospitalet de Llobregat ha sigut històricament un feu inexpugnable del PSC en totes les eleccions celebrades des del retorn de la democràcia a Espanya. Però en les autonòmiques de 2015, Ciutadans ja va ser capaç de tombar els de Núria Marín encara que fos per a penes un miler de vots, 29.773 davant de 28.947 dels socialistes. Va ser una de les sorpreses de la nit i, en realitat, la seva principal gesta, aquell ja llunyà 27S.

Allò en realitat va ser un avís. Si Ciutadans podia guanyar en la segona ciutat catalana, en el cas que les seves expectatives milloressin en els següents comicis, els taronges podien conquistar qualsevol altra ciutat metropolitana.

I això és el que ha passat aquest diumenge, quan s'han alçat amb la victòria en feus encara més granítics del PSC com Santa Coloma o Cornellà de Llobregat, ciutats on els socialistes obtenen sempre els millors registres.

Tenint en compte aquest històric, a ningú ha d'estranyar que Ciutadans hagi aconseguit a l'Hospitalet ampliar en 15.000 les paperetes que en aquestes autonòmiques del 2017 ha tret al seu immediat competidor, el PSC –encara que els de Núria Marín obtenen aquí deu punts més que en el conjunt de Catalunya-: de 29.773 a 45.210 sufragis, quedant-se els socialistes en 31.088 (han sumat una mica més de 2.000 vots respecte l'anterior convocatòria).  Una pujada de vots que s'ha d'emmarcar també en el fet que hi ha hagut una participació de gairebé sis punts més respecte l'anterior convocatòria electoral, de manera que havia més vots per repartir.        

En tercera posició apareix Esquerra Republicana, amb el 15,16% dels vots (sis menys que en general) i quarts en la llista es troben Catalunya en Comú Podem, amb el 9,67% dels sufragis emesos.

Notícies relacionades

Com és habitual, Junts per Catalunya repeteix els resultats de Convergència i Unió i les seves posteriores marques electorals i no apareix fins a la cinquena posició, amb el 7,85% dels vots. Sisè és el PP amb el 6,22% i setè la CUP amb el 2,75%.

Més notícies de l'Hospitalet