El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

CELEBRACIÓ

El barri Granvia Sud de l'Hospitalet celebra el seu 50è aniversari

Entre les iniciatives destaca l'edició d'un llibre commemoratiu

El barri de Granvia sud, a l’Hospitalet.

El barri de Granvia sud, a l’Hospitalet.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Avui, el barri de l'Hospitalet Granvia Sud arrenca els actes per celebrar el seu 50è aniversari.

Durant aquests dies s'ha instal·lat al barri un estand de 150 metres quadrats de superfície, que mostra una exposició fotogràfica i documental que recull la història del barri i una zona d'audiovisuals que acollirà alguns dels actes commemoratius.

Avui dijous a les 19 h és el tret de sortida de la celebració amb la inauguració de l'exposició i un acte de reconeixement a les botigues i entitats destacades del barri.

Llibre commemoratiu

Entre les iniciatives destaca l'edició d'un llibre commemoratiu documentat pel Centre d'Estudis de l'Hospitalet, en la línia dels exemplars que s'han publicat sobre els barris de Bellvitge i Can Serra. També s'han programat conferències, xerrades i actes festius.

 

Les primeres vivendes de Granvia Sud daten de 1967. En aquell moment eren un conjunt d'edificis separats de Santa Eulàlia per l'avinguda de la Granvia.

Un barri independent

Al llarg dels anys, els veïns van protagonitzar diferents mobilitzacions per aconseguir serveis bàsics, millors connexions i una relació més amable amb la Granvia. El barri va anar evolucionant i actualment està plenament integrat en la xarxa urbana i en una zona de la ciutat amb un gran dinamisme.

Notícies relacionades

L'any 2013, i a petició del veïnat, Granvia Sud va deixar de dependre administrativament de Santa Eulàlia i es considera un barri més.

Més notícies de l'Hospitalet a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA