El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Treballadors de serveis socials de l'Hospitalet alerten que estan desbordats

Denuncien que l'increment de demandants no ha anat acompanyat de més recursos

protesta-servicios-sociales

protesta-servicios-sociales

1
Es llegeix en minuts

Els treballadors dels serveis socials de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) han alertat que estan "desbordats" perquè l'increment de demandants d'ajuda i de tràmits a complir no ha anat acompanyat d'un augment de recursos.

La plantilla la formen unes 200 persones, la majoria d'elles dones, i algunes ja han començat a tenir problemes de salut derivats de l'estrès, ha explicat a Efe Isabel Marcos, de la secció sindical de CCOO.

Els sindicats valoren la "bona predisposició" del consistori, però critiquen la "falta de concreció" en les promeses, que demanen augmentar la plantilla i adequar nous locals on prestar els serveis.

 

De fet, el tinent d'alcalde d'Igualtat i Benestar Social, Jesús Husillos, ha admès que en els darrers anys, arran de la crisi econòmica, s'ha disparat la càrrega de treball que afronten els serveis socials, però ha sostingut que s'està treballant per alleugerir-la i per millorar les condicions de treball de qui hi treballen.

Notícies relacionades

Entre les demandes dels sindicats figuren reduir el nombre d'entrevistes setmanals -ara són unes 18-, augmentar la plantilla, igualar el sou de dones i homes i equiparar la jornada dels educadors amb els de la resta de treballadors.

Per ara, els treballadors es concentraran cada dia, a l'hora de l'esmorzar, a les portes dels diferents centres dels serveis socials per informar la ciutadania sobre la seva situació, i no descarten convocar una vaga en el futur si no s'avança en les seves peticions.