El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

MILLORA DE L'ESPACIO PÚBLIC

Arrenca una campanya de civisme als carrers de l'Hospitalet

Incidirà en el soroll, la neteja i la recollida dels excrements dels gossos

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, amb la participació de la Federació d'Associacions de Veïns de la ciutat, ha posat en marxa una campanya que convida la ciutadania a mantenir actituds cíviques, respectar la convivència i tenir cura de l'espai públic.

L'alcaldessa de l'HospitaletNúria Marín, i el president de la Federació d'Associacions de Veïns, Manuel Piñar, han presentat aquest dimarts la campanya durant la inauguració del quart correcan per a gossos de la ciutat, instal·lat al barri de Pubilla Casas, segons ha informat l'ajuntament en un comunicat.

La campanya de civisme, amb l'eslògan 'Som una gran ciutat i la volem en condicions', incideix en aspectes com el soroll, l'ús dels contenidors i les papereres, els excrements dels gossos i els grafits, i recorda que l'Ordenança del Civisme i la Convivència estableix sancions de fins a 3.000 euros per a les persones que no respectin les normes de bon ús de l'espai públic.

La campanya, que inclourà la distribució de 105.000 díptics informatius a les llars de l'Hospitalet, durarà fins al mes d'octubre i també es podrà veure en banderoles, tanques publicitàries, autobusos, estacions de metro i marquesines.

Marín ha explicat que el consistori "està millorant l'espai públic i fent campanyes de sensibilització, però també està sancionant aquelles persones que no respecten les normes i posen en risc la convivència ciutadana".

DENÚNCIES

Notícies relacionades

En aquest sentit, durant el 2016 la Guàrdia Urbana va interposar 2.000 denúncies per infraccions en l'àmbit del civisme i la convivència, mentre que aquest any ha portat a terme dues campanyes específiques en matèria de tinença d'animals, amb 149 denúncies, i en matèria d'abocaments d'escombraries a les papereres, amb 40 denúncies.

Durant aquest estiu, l'Ajuntament de l'Hospitalet reforçarà el servei d'agents cívics, amb la incorporació de 10 professionals, i incrementarà en 50 persones el personal del servei de neteja viària i dels contenidors.