El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Quan L'Hospitalet es converteix en la seu estatal del jazz manouche

Del 21 al 27 de novembre se celebrarà el Festival Django L'H, l'únic del país dedicat a aquest tipus de música

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / L'HOSPITALET DE LLOBREGAT

El Festival Django L’H torna a L’Hospitalet. La setena edició d'aquesta festa del jazz se celebrarà del 21 al 27 de novembre, quan tornarà a sonar a la ciutat catalana el jazz manouche: un gènere genuïnament europeu que va revolucionar el jazz americà a la primera meitat del segle XX.

Al llarg d'una setmana, el festival programarà concerts dels màxims representants internacionals del gènere, classes magistrals a través de l'Escola de Música de L'Hospitalet, l'única del món amb un programa d'estudis dedicat al jazz manouche, i jam amb sessions als principals clubs de jazz i sales de concerts de Barcelona i L’Hospitalet.

CLASSES GRATUÏTES DE SWING 

Com a novetat, el festival incorpora classes gratuïtes de swing amb ballarins professionals en la modalitat de Shag i Balboa, dos estils que encaixen amb el jazz manouche, així com una masterclass d'acordió.

L'exhibició i la formació són la base del festival, que vol convertir el jazz manouche en una eina pedagògica i integradora a l'abast de tots.

TROBADA MUNDIAL

Notícies relacionades

Al llarg de sis edicions, amb més de 30 classes magistrals i 70 concerts, el Festival Django s'ha convertit en el punt de trobada de músics i amants del jazz manouche o gipsy swing del món. 

Més notícies de L'Hospitalet a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Jazz