ENVELLIT I DESCUIDAT

El cuiner Sergi Arola, crisi econòmica i personal

L'aspecte físic que el xef català llueix a Instagram deixa entreveure que no viu un dels seus millors moments

undefined39527143 el chef sergi arola y silvia fominaya durante la inauguracio180116140808

undefined39527143 el chef sergi arola y silvia fominaya durante la inauguracio180116140808 / Oscar Vifer

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dues estrelles Michelin no garanteixen l'estabilitat econòmica i personal. Aquest és l'ensenyament que es podria extreure de la història de Sergi Arola, un reconegut xef que no sembla passar els seus millors moments, tenint en compte les imatges que es poden veure d'ell a Instagram. En aquestes fotografies apareix envellit i amb un aspecte descuidat que fan sospitar el pitjor. El tancament del seu restaurant a Madrid, al setembre -després del seu divorci professionaldivorci amb la seva exdona-, i els problemes amb Hisenda semblen estar passant factura al cuiner català, que fa uns dies va haver d'anar a Urgències per un atac d'ansietat, segons ha informat el programa de TVE Corazón.

Una situació estranya en algú que passa per ser el deixeble més brillant de Ferran Adrià i que ha arribat a gestionar alhora 14 establiments culinaris. Però el cert és que el 2016 va haver de clausurar el restaurant Arola Gastro que tenia a Madrid, atrapat pels deutes amb Hisenda i per les deteriorades relacions amb la seva exdona, Sara Fort, mare de les seves dues filles. Tres anys enrere, el fisc li havia precintat durant unes setmanes el seu famós negoci per un deute de 148.000 euros amb l'Agència Tributària i de 160.000 amb la Seguretat Social. El dèbit amb bancs i proveïdors s'ha anat inflant, fins a arribar als set milions d'euros, fet que ha situat la seva empresa Fortarola Restauración en el punt de mira de la unitat antifrau d'Hisenda. L'activitat mercantil d'Arola ha quedat reduïda al restaurant LAB by Sergi Arola, al luxós Penha Logna Hotel de Sintra (Portugal), i a la seva tasca com jurat de la versió xilena del televisiu Masterchef.

Notícies relacionades

En el terreny sentimental tampoc li ha anat bé al xef català. Divorciat de Sara Fort el 2012, va iniciar tres anys després una relació sentimental amb la presentadora i model Silvia Fominaya que només va durar quatre mesos. Sort que la ruptura va ser de forma tan civilitzada que el mateix Arola va ajudar la seva exnòvia a obrir el seu restaurant Por la Jeta a la Corunya. "Silvia és una dona meravellosa, plena de virtuts, una mare excepcional i una amiga i parella imbatible. Estic profundament enamorat d'ella, en cada moment estic i estaré on ella em necessiti", va escriure el cuiner fa uns mesos a Instagram.

Sensació de soledat 

En aquesta xarxa social és on s'ha fet més patent la crisi econòmica i personal que viu el cèlebre xef, que ha penjat missatges preocupants per als seus més de 67.000 seguidors. El que crida més l'atenció és el que va penjar l'1 de gener per estrenar l'any, amb una foto seva viatjant en tren cap a Ginebra: "Mateix vagó, mateix tren, mateixa hora però un any més tard... exactament les mateixes sensacions, la mateixa soledat!".