FICCIÓ A PUNT D'ESTRENA

Versace, un assassinat en sèrie que disgusta la família

La producció sobre l'homicidi de Gianni, que s'estrena el pròxim dia 17, no té "l'autorització" dels familiars, que la qualifiquen d'"obra de ficció"

undefined41534460 hollywood  ca   january 08    l r  actors darren criss  pene180110103423

undefined41534460 hollywood ca january 08 l r actors darren criss pene180110103423 / Jon Kopaloff

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La família Versace es desmarca de la sèrie sobre l’assassinat del seu membre més famós, el dissenyador Gianni Versace. Un comunicat emès dilluns desautoritza la producció del canal FX The assassination of Gianni Versace: American Crime Story, amb data d’estrena prevista per al dia 17 i que ja s’ha presentat a Los Angeles.

«La família Versace ni ha autoritzat ni ha tingut implicació de cap mena en la imminent sèrie sobre la mort del senyor Gianni Versace», assenyala la nota remesa als mitjans nord-americans. El guió tampoc ha comptat amb els testimonis dels familiars del dissenyador, de manera que aquesta producció «només hauria de considerar-se una obra de ficció», en paraules dels remitents. 

RETICENTS

Els Versace argumenten que en el seu moment no van autoritzar el llibre en què s’inspira, Vulgar favors, de la periodista Maureen Orth, editat el 1999 i en què es narra la «cacera fallida» de l’assassí en sèrie Andrew Cunanan, que va acabar amb la mort del modista a la porta de casa se va a Miami Beach.

La sèrie, creada per Ryan Murphy (American Horror Story, Glee), recrea l’assassinat del famós dissenyador el juliol de 1997. Per a això ha comptat amb les interpretacions d’Édgar Ramírez (Gianni Versace), Penélope Cruz (Donatella Versace) i Ricky Martin (Antonio d’Amico, parella de Gianni). «Ha sigut meravellós interpretar Gianni. Va canviar la cultura i la nostra societat actual va ser, en part, creada per ell amb la seva barreja de moda, sexualitat i glamur», va assegurar Ramírez en una entrevista recent.

Murphy, aclamat productor i guionista televisiu, ja va realitzar una producció similar amb la recreació del cas O. J. Simpson per la qual va rebre grans elogis. I l’equip creatiu de la sèrie assegura que la família de Versace «és tractada amb respecte i amabilitat». «[La producció] està plena d’amor. Segur que hi ha aspectes que els familiars podrien corregir, detalls, però la imatge general és que [Gianni] és una figura que homenatgem i que tots estimem», afirma el guionista Tom Rob Smith.

Penélope Cruz va respondre dilluns, en la presentació de la sèrie, preguntes sobre la seva relació amb Donatella Versace. «L’he vist al llarg dels anys i sempre ha sigut molt amable», va assenyalar l’actriu madrilenya, que també va recordar que abans d’acceptar el paper li va dir a Murphy que necessitava parlar amb ella. I així ho va fer.

FLORS PER A PENÉLOPE

Notícies relacionades

«Ella em va dir que si algú l’havia d’interpretar, la feia feliç que fos jo. Escoltar aquestes paraules va ser el que em va fer prendre la decisió. Crec que sabia que pensava posar en el meu treball tot el respecte que sento per ella», va revelar. «Em va enviar flors just ahir [per diumenge]. Només puc dir que el tema està tractat amb molt respecte», va afegir.

Murphy també es va referir a la relació entre totes dues. «Crec que Donatella s’estima Penélope i sap que mai faria res per interpretar-la de forma negativa», va subratllar. «No sé si Donatella veurà la sèrie, però si ho fes veuria que tractem la família amb respecte i amabilitat».