CASO OBERT

La policia investiga el fotògraf Terry Richardson per abús sexual

Un equip especial de la policia novaiorquesa interroga diverses dones per les denúncies presentades contra ell

lmmarco25728626 mas periodico terry richardson180103134943

lmmarco25728626 mas periodico terry richardson180103134943

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El setge es tanca sobre una de les icones de la fotografia de moda. Segons el diari Daily News, el nord-americà Terry Richardson, de 52 anys, està sent investigat per la policia de Nova York per denúncies d’abusos sexuals. D’acord amb aquest mitjà, la investigació ha sortit a la llum al revelar-se que una unitat especial de la policia novaiorquesa està entrevistant en les últimes setmanes un nombre indeterminat de dones.

El mateix diari va publicar el passat 15 de desembre una informació en la qual relatava casos concrets d’abusos sexuals que apunten al fotògraf. Recollia entre altres el testimoni de l’exmodel Caron Berstein, que va denunciar que Richardson la va assaltar sexualment al seu estudi de Manhattan l’any 2003. Aquesta exmodel ha confirmat que un detectiu es va posar en contacte amb ella per fixar una entrevista. Una cosa similar ha confirmat l’exmodel Lindsay Jones. 

Fins ara la defensa esgrimida per l’artista, que ha retratat des de cantants com Beyoncé i Miley Cyrus fins a l’expresident dels EUA Barack Obama, era que les models amb qui treballava coneixien el tipus de fotografies que Richarson realitzava i que, si es produïen, sempre eren relacions consentides.

PÀRIA DE LA INDÚSTRIA

«Terry Richardson és un artista conegut pel seu treball sexualment explícit, i per tant la interacció professional amb els seus models són, en conseqüència, sexualment explícites per naturalesa, però tothom hi va participar de manera consensuada». Era el missatge que va fer públic la representant del fotògraf després que les revistes del grup Condé Nast, que edita capçaleres com Vogue, GQ, Glamour o Vanity Fair,ordenés que no se li encarregués cap producció de moda ni cap retrat. Les firmes Valentino i Bvlgari també han anunciat que no tornaran a treballar amb ell després de les seves recents campanyes fotografiades per Richardson. 

Aquesta investigació es produeix en paral·lel a la que s’està portant a terme a Nova York, Londres i Los Angeles contra el productor de cine Harvey Weinstein, acusat per desenes de dones d’assetjament sexual i que amb el seu escàndol ha destapat una autèntica onada d’indignació als Estats Units.

EL HARVEY WEINSTEIN DE LA MODA

El veto al fotògraf nord-americà es va produir immediatament després que The Sunday Times es qüestionés en un article per què seguia publicant editorials de moda i fent campanyes de publicitat el que va qualificar com «el Harvey Weinstein de la moda», recordant les nombroses acusacions d’abús sexual que pengen sobre ell des de fa molts anys i que Richardson sempre ha negat. 

Notícies relacionades

Fa tres anys, Richardson es va veure obligat a sortir al pas de les acusacions d’abusos sexuals que van realitzar sis models contra ell, i la seva resposta va ser similar a la donada ara. «Vaig col·laborar amb dones adultes que coneixien perfectament la naturalesa del treball. Mai vaig utilitzar una oferta de treball o amenaces per obligar algú a fer alguna cosa que no volia. Sempre respecto qui treballa amb mi, reconec la seva llibertat d’elecció i accepto les seves decisions, així que tot això sembla una autèntica caça de bruixes», va assegurar llavors a The Huffington Post.

La model espanyola Minerva Portillo, de 35 anys, també va trencar fa uns mesos el seu silenci a La Vanguardia per explicar que la persona que, segons ella, va destruir la seva vida i va aniquilar els seus somnis professionals va ser Terry Richardson, que va conèixer a Nova York l’any 2004. Llavors Portillo era una jove que començava en el món de la moda i aquella sessió de fotos la va marcar. «Acabo de posar una denúncia a comissaria, reclamant el dret a l’oblit per les fotos que segueixen circulant a Google. Vull acabar amb tot això, ja és hora. Oblidar-ho. Ha sigut massa patiment», va assegurar.