ÚLTIMES HORES

Carmen Franco rep l'extremunció

A la filla de Francisco Franco li va ser diagnosticat un càncer terminal a l'estiu

lmmarco1511070 esta tarde se ha presentado el libro francisco franco  un cr171228170747

lmmarco1511070 esta tarde se ha presentado el libro francisco franco un cr171228170747 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Carmen Franco s'enfronta a les seves últimes hores de vida. Segons ha confirmat la seva filla Carmen Martínez-Bordiú, aquest dijous en directe al programa 'La mañana' de TVE, la seva mare ja ha rebut la extremunció i la família espera rebre la notícia del desenllaç. Als seus 91 anys, la filla de Francisco Franco i Carmen Polo ha conviscut durant els últims mesos amb un càncer terminal.

Al llarg d'aquest dijous s'han desplaçat al seu domicili la seva filla Carmen Martínez-Bordiú; la seva neta Cynthia Rossi, que viu a França, i Margarita Vargas, dona del seu net Lluís Alfons de Borbó, que sempre ha estat molt unit a la seva àvia, amb qui va viure des dels 14 als 29 anys. "L'estimo moltíssim, l'he admirat sempre. Li dono gràcies a Déu per haver pogut disfrutar d'ella durant aquests 13 anys de matrimoni. És una persona meravellosa", deia Margarita Vargas fa un mes durant la seva participació en el Rastrillo sense poder reprimir les llàgrimes. 

La història de la vida de la filla de Franco va ser recopilada i publicada per la periodista Nieves Herrero, una de les persones amb qui més hores ha passat durant el final de la seva vida, en què li va relatar detalls i anècdotes per il·lustrar la biografia autoritzada que acaba de veure la llum. En la promoció hi va participar la mateixa Carmen posant a casa seva amb ella i el llibre acabat.

Notícies relacionades

"Tot ha passat aquest estiu, he estat 15 dies de metges i diuen que deu ser de fa temps, però, bé, ho he assumit, no passa res”, declarava Carmen Franco fa només uns mesos. No solament va participar activament en l'elaboració del text, sinó que a més va insistir a estar envoltada dels seus fills i dels seus 13 nets i besnets, de qui no s'ha volgut separar malgrat la debilitat física que ha travessat.

Un estat tan delicat que no li ha permès pràcticament abandonar la seva residència de Madrid, només per assistir a les revisions amb els seus metges de confiança i sotmetre's a proves que avaluessin l'avanç de la malaltia.