APARENT SUÏCIDI

Aquesta és la nota de comiat de l'ídol sud-coreà desaparegut Kim Jong-hyun

"Tornar-me famós probablement no era el meu destí. Em diuen que per això ho estic passant malament... ¿Per què ho vaig triar?", diu en una carta enviada a una amiga

SE10. SEÚL (COREA DEL SUR), 18/12/2017.- Fotografía sin fecha específica de Kim Jong-hyun, conocido como Jonghyun, del grupo de K-pop masculino SHINee, durante un concierto. Jonghyun, integrante de la banda de chicos más grande de Corea del Sur, SHINee, murió hoy, lunes 18 de diciembre de 2017, en un aparente suicidio. El cantante de 28 años fue encontrado inconsciente en un apartamento alquilado en Seúl, donde los investigadores encontraron encendedores de carbón quemados en una sartén. EFE/YONHAP/PROHIBIDO SU USO EN COREA DEL SUR

SE10. SEÚL (COREA DEL SUR), 18/12/2017.- Fotografía sin fecha específica de Kim Jong-hyun, conocido como Jonghyun, del grupo de K-pop masculino SHINee, durante un concierto. Jonghyun, integrante de la banda de chicos más grande de Corea del Sur, SHINee, murió hoy, lunes 18 de diciembre de 2017, en un aparente suicidio. El cantante de 28 años fue encontrado inconsciente en un apartamento alquilado en Seúl, donde los investigadores encontraron encendedores de carbón quemados en una sartén. EFE/YONHAP/PROHIBIDO SU USO EN COREA DEL SUR / YONHAP (EFE/EPA)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El popular cantant sud-coreà Kim Jong-hyun, mort dilluns a Seül als 27 anys en un aparent cas de suïcidi, va deixar una nota de comiat feta pública aquest dimarts en què detalla el seu estat depressiu.

La nota ha sigut divulgada a través de la xarxa social Instagram per la cantant Jang Hee-yeon, del grup Dear Cloud i amiga pròxima de Kim.

"Estic trencat per dins. La depressió que lentament m'ha anat consumint ja m'ha devorat, i no l'he pogut superar. És increïble el mal que em fa. Ningú està més turmentat ni debilitat que jo", diu la carta escrita pel vocalista.

El text, que es desconeix quan va ser escrit i enviat a Jang, també sembla lamentar la seva exposició pública: "Tornar-me famós probablement no era el meu destí. Em diuen que per això ho estic passant malament...¿Per què ho vaig triar?".

La cantant amiga de Kim va consultar amb la seva família abans de fer pública la missiva, que acaba amb un missatge molt similar al que l'artista va enviar el dilluns de la seva mort al telèfon de la seva germana, que va avisar a la policia.

Inhalació de gasos

Els agents van anar a un apartament llogat per Kim a Seül, on el van trobar ja inconscient per aparent inhalació de gasos.

"Digue'm que això és suficient, que ho he fet bé. Encara que no puguis somriure, no t'acomiadis de mi culpant-me. Ho has fet bé, ho has fet bé. Adeu", conclou la carta.

La policia de Seül ha optat per no fer autòpsia, opció que també recolza la família de l'artista, donats els clars indicis de suïcidi.

Ídol del K-Pop

Kim va debutar el maig del 2008 com a cantant principal de la formació SHINee, un dels grups masculins de més renom al K-Pop, i a partir d'aquí va desenvolupar una prolífica carrera també com a solista i lletrista, a més d'actuar puntualment en cine i televisió.

Notícies relacionades

El cantant acabava d'actuar en solitari els dies 9 i 10 a Seül, havia gravat una actuació per a un programa de televisió que s'havia d'emetre la Nit de Nadal i tenia previstos concerts al febrer al Japó, per la qual cosa molts dels seus coneguts s'han mostrat sorpresos pel succés.

L'agència que el representava, la totpoderosa S.M. Entertainment, planeja habilitar un espai al Centre Mèdic Asan de Seül perquè els seus seguidors li puguin retre homenatge