Salma Hayek també va ser víctima de Weinstein

L'actriu mexicana assegura en una columna a 'The New York Times' que el productor la va assetjar, la va amenaçar de mort i la va pressionar per gravar escenes de sexe

fcasals40176154 london  england   september 18   salma hayek attends the chr170922182957

fcasals40176154 london england september 18 salma hayek attends the chr170922182957 / Darren Gerrish

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dos mesos després que sortissin a la llum les primeres acusacions contra Harvey Weinstein, l'actriu Salma Hayek ha denunciat en una columna de The New York Times que el productor la va assetjar en múltiples ocasions, la va amenaçar de mort i la va pressionar per gravar escenes de sexe.

En les esgarrifoses revelacions, l'actriu mexicana desvela que havia hagut de dir "no" a Weinstein quan li proposava dutxar-se junts i s'oferia a fer-li un massatge o practicar-li sexe oral. Hayek confessa que en un primer moment va pensar que el seu testimoni no calia, perquè ja hi havia prou dones que l'havien destapat i no creia que la seva història pogués canviar res. Però, finalment, es va adonar que explicar-ho seria l'única manera de "resoldre" aquest "capítol" de la seva vida.

La intèrpret confessa que el productor la intentava persuadir a vegades amb "paraules dolces" i en altres ocasions dient-li coses "terribles", com quan en una ocasió li va deixar anar: "Et mataré, no creguis que no soc capaç de fer-ho".

Pare afectuós i "monstre"

L'actriu defineix Weinstein com un "apassionat cinèfil, un home atrevit, un mecenes de la indústria del cine, un pare afectuós i un monstre" i detalla l'infern que va suposar treballar amb ell en la pel·lícula Frida, l'any 2002. Així mateix, es pregunta si va ser la seva amistat amb importants figures com Quentin Tarantino, George Clooney o la productora Elizabeth Avellan, que aleshores era dona de Weinstein, el que la va salvar "de ser violada".

Hayek recorda com en una ocasió el productor va fer sortir tot l'equip del set de rodatge excepte ella, i li va recriminar que interpretés Frida Kahlo amb les singulars celles juntes, ja que això la feia menys atractiva i, segons ell, la seva única vàlua com a actriu era el seu sex appeal, i "no hi havia res d'això en la pel·lícula".

Després d'aquesta disputa, el productor li va dir que anul·laria la pel·lícula, però finalment va acceptar seguir amb el rodatge sempre que Hayek accedís a gravar una escena de sexe amb l'actriu Ashley Judd, que també va denunciar haver estat assetjada per Weinstein.

Atac d'ansietat

Notícies relacionades

El dia que va haver de gravar l'escena de sexe, la mexicana va tenir un atac d'ansietat, "per primera i última vegada" en la seva carrera, i va començar a plorar mentre el cos li tremolava de manera descontrolada. "No estava així perquè hagués d'estar nua amb una altra dona. Ho estava perquè havia d'estar despullada amb una dona per complaure Harvey Weinstein", va assenyalar l'actriu.

Hayek espera que la seva història serveixi per entendre "per què és tan difícil" denunciar i per què les seves companyes han esperat tant de temps abans de fer-ho. "Els homes han assetjat perquè podien. Les dones estan parlant ara perquè, en aquesta nova era, per fi poden", sentencia Hayek.