Tenia 94 anys

Mor l'aristòcrata Aline Griffith, comtessa viuda de Romanones

La dona del comte de Quintanilla va espiar els nazis per a la CIA, va ser model d'alta costura per a Balenciaga i una imprescindible de la vida social espanyola des dels anys 50

La comtessa de Romanones, a casa seva a Madrid, el 2010.

La comtessa de Romanones, a casa seva a Madrid, el 2010. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

Aline Griffith, comtessa viuda de Romanones, exmodel i exagent de la CIA, segons ella mateixa explicava, va morir dilluns a la nit al seu domicili de Madrid als 94 anys, segons han informat fonts familiars.

La capella ardent de la que va ser "una de les imprescindibles" de la vida social espanyola des dels anys 50 del segle passat s'ha instal·lat al centre sanitari San Francisco de Asís, segons han informat a Efe fonts de la clínica.

Griffith, llicenciada en Literatura, Història i Periodisme, explicava a les seves memòries, El fin de una era, que havia nascut a Pearl River (Nova York) i que havia "debutat" com a espia el 1944 a Madrid, després de ser reclutada per l'Office of Strategic Services (OSS), el germen de la CIA.

El seu objectiu, explicava, era espiar "els nazis" i va complir la seva missió amb el nom de guerra de Tigre.

El 1947 es va casar amb Luis Figueroa, comte de Quintanilla, amb qui va tenir tres fills, Luis, Álvaro i Miguel.

Model de Balenciaga

Griffith, que des de fa tres dècades tenia un emfisema, va ser model de la col·lecció de vestits d'alta costura de Balenciaga, que la va vestir per al seu casament, i, posteriorment, es va dedicar a l'escriptura.

Notícies relacionades

A més, en els últims anys, en una finca extremenya, Pascualete, es va dedicar a la producció de formatges amb gran èxit.

Griffith preparava un llibre sobre els ducs de Windsor, a qui va conèixer, i un altre sobre Alonso Pérez de Guzmán el Bueno.

Temes:

Obituaris