REFLEXIONS D'UNA 'TOP'

Adriana Lima: "No tornaré a treure'm la roba per una causa buida"

La 'top' brasilera, que des del 1999 ha desfilat per a Victoria's Secret, insinua que aquesta etapa s'acaba

lmmarco41112899 new york  ny   november 28   adriana lima attends the victor171211123517

lmmarco41112899 new york ny november 28 adriana lima attends the victor171211123517 / Taylor Hill

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

A la model brasilera Adriana Lima li van preguntar fa unes quantes setmanes, en el backstage de la desfilada de Victoria’s Secret, si es veia molts anys més amb les ales posades. «El meu pla és quedar-m’hi mentre el meu cos m’ho permeti, almenys fins als 40, així que això són quatre anys més, però si puc quedar-m’hi més temps, ho faré», declarava llavors a la revista People aquesta bellesa de Salvador de Bahia, la quarta model més ben pagada del món, amb 10,5 milions de dòlars segons l’última llista de la revista Forbes.

Doncs sembla que la top s’ha replantejat les seves paraules i així, una de les reines de Victoria’s Secret, firma de llenceria per a la qual desfila des del 1999, està pensant a girar full i tancar una etapa, si es té en compte el que ha escrit ella mateixa al seu Instagram. «He decidit fer aquest canvi…no tornaré a treure’m la roba per una causa buida».    

La model diu que va rebre una oferta per participar en un vídeo «sexi» i que, encara que el seu historial és llarg, ja no s’hi sent còmoda. «Una amiga em va dir que no se sentia a gust amb el seu cos i això em va fer pensar que tots els dies de la meva vida em llevava pensant: «¿què tal estic avui? ¿estaré acceptable per a la meva feina? I en aquell moment em vaig adonar que la majoria de les dones es lleven cada matí intentant encaixar en un estereotip imposat per la societat, les xarxes socials o la mateixa indústria i això no és mentalment sa», va assegurar Lima en una entrevista recent.

CANSADA D’IMPOSICIONS

«Estic cansada de les imposicions, no hauríem de continuar vivint en un món amb valors superficials. És físicament i mentalment insà com la societat ens imposa com hem de ser, aparentar… Vull canviar-ho, en nom de la meva àvia, de la meva mare i de totes les meves antecessores que hagin estat pressionades i incompreses alguna vegada», assegura en el seu missatge.

Notícies relacionades

No descobrim res de nou si reconeixem que la indústria de la moda ha presentat al llarg de dècades un estereotip d’ideal de bellesa femení poc realista i saludable, del qual tops com Adriana Lima forma part, i que encara que es pretenguin trencar algunes barreres, tret d’excepcions, a la pràctica tot segueix igual. 

La desfilada de Victoria’s Secret celebrada a Xangai a finals del mes de novembre va ser l’última també per a una altra supermodel brasilera, Alessandra Ambrosio, que anunciava la seva marxa de la firma de llenceria tot just va baixar de la passarel·la. Ambrosio, de 36 anys va voler acomiadar-se personalment de la que ha sigut la seva casa durant 17 anys amb un emotiu missatge en el seu compte d’Instagram, on té 8,8 milions de seguidors. «No puc descriure amb paraules com estic d’agraïda».