TONALITAT DOMINANT

Pantone revela el color del 2018: l''ultra violet'

L'empresa escull aquest any un to morat perquè comunica originalitat, enginy i pensament visionari

lmmarco39716579 united states   september 13   ritz club  photo of prince  p171207195620

lmmarco39716579 united states september 13 ritz club photo of prince p171207195620

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Si Prince seguís entre nosaltres estaria content. Perquè es va avançar més d'una dècada amb la seva pluja púrpura, el seu purple rain. Pantone ha revelat aquest dijous que el color de 2018 és l'ultra violet. Substitueix un any marcat per una altra tonalitat cromàtica, la del verd grogós, el color del 2017.  

La companyia nord-americana prediu des del 2000 quin serà el color de l'any a partir d'una sèrie d'indicadors molt pendents de les tendències. I la seva elecció té conseqüències perquè afecta des de la indústria de la moda fins a l'interiorisme. L'empresa ha anunciat que el 2018 es tenyirà concretament de l'ultra violet 18-3838.

Aquest to morat "evoca un estil de contracultura, la tendència a l'originalitat, l'enginy, el pensament visionari que ens dirigeix cap al futur", ha informat Laurie Pressman, vicepresidenta de la companyia. Per a ella es tracta d'una elecció que és un verdader reflex del que necessita avui el món: "Vivim temps complexos. Veiem la por d'anar cap endavant i com la gent està reaccionant a aquesta por"

Notícies relacionades

L'especialista afegeix: "Aquest to és dels més complexos perquè agafa dues ombres que semblen diametralment oposades, com el blau i el vermell, i les uneix per crear una cosa nova. L'ultra violet tendeix més al blau que a un violeta, cosa que parla de la qualitat espiritual de la consciència".

L'elecció la fan els directius de la companyia amb diversos experts tenint en compte la conjuntura econòmica, política, les pròximes estrenes de cine i fins i tot la música que sona en diferents parts del món.