DEMANDA DE PATERNITAT

Una dona de 58 anys assegura ser filla de Manolo Escobar

L'asturiana María Eva García ha presentat una demanda al jutjat de Villaviciosa

lmmarco24004120 gra151 madrid 24 10 2013 fotograf a de archivo tomada e171123130408 / MONTSERRAT T DIEZ

lmmarco24004120 gra151  madrid  24 10 2013   fotograf a de archivo  tomada e171123130408
lmmarco24017009 mas periodico manolo escobar con su mujer y su hija en el 10171123130415

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Manolo Escobar, mort fa quatre anys als 82 anys a causa d'un càncer, podria tenir una nova filla. És María Eva García Figueras, una asturiana de 58 anys que dijous de la setmana passada va presentar una demanda al jutjat de primera instància de Villaviciosa (Astúries) perquè es reconegui que el popular cantant és el seu pare. Segons el diari 'El Comercio', el jutjat està comprovant la documentació aportada per la demandant per dirimir si hi ha proves suficients que permetin admetre-la a tràmit.

García aporta una carta escrita per la seva mare en què es llegeix: "Jo, amb el cap lúcid, afirmo i juro que abans del meu matrimoni hi va haver una relació de nòvios amb Manuel García Escobar. Després la meva filla María Eva va néixer per aquesta relació anterior. La meva filla María Eva García Figueras és filla natural, de sang, de Manuel García Escobar, el conegut Manolo Escobar. Ho firmo i juro".

L'asturiana també adjunta fotografies de quan era petita a la casa que el cantant Manolo Escobar tenia a Alacant i explica que passava llargues temporades amb l'artista i la seva dona, Anita Marx, a Benidorm, i que aquesta situació va ser la normal fins que va arribar a la majoria d'edat. Una afirmació que porta implícita que la dona de l'artista coneixia l'existència d'Eva María. 

Notícies relacionades

Segons el seu relat, el vincle entre tots dos es va trencar més tard, quan Eva María va preferir no traslladar-se a Madrid per estudiar piano i continuar els seus estudis d'aquest instrument a Oviedo. Quan el cantant va morir el 2013, poc després de complir 82 anys, García Figueras va intentar posar-se en contacte amb la seva viuda i amb Vanessa, la filla adoptada del matrimoni. Tant l'una com l'altra van rebutjar reprendre la comunicació i es van negar a mantenir qualsevol relació. Eva María García tampoc figurava al testament de l'artista.

La viuda de Manolo Escobar va morir l'1 de gener, i per tant l'única hereva dels béns de l'artista és la seva filla Vanessa. Situació que podria canviar si el jutjat admet la demanda de paternitat i s'inicia el procés per determinar si, en efecte, Manolo Escobar és o no el pare d'Eva María García.

Temes:

Pares