PER UN CARTELL SATÍRIC

Ortega Cano, als jutjats contra la revista 'Mongolia'

Els advocats del torero reclamen a la publicació 40.000 euros

zentauroepp40956447 gente  portada de la  revista  mongolia   con  ortega  cano171115180223

zentauroepp40956447 gente portada de la revista mongolia con ortega cano171115180223

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

José Ortega Cano va anar ahir als jutjats per enfrontar-se en un judici a la revista satírica Mongolia, a la qual acusa d’haver vulnerat el seu dret a l’honor i a la pròpia imatge per la publicació d’un cartell satíric del Musical 2.0, i el destre exigeix per això 40.000 euros.

Defensant la sàtira i amb la intenció de pagar els costos del judici, Mongolia ha iniciat una campanya de crowfunding. Ha aconseguit, de moment, més de 12.000 euros.

El torero, a l’arribar als jutjats d’Alcobendas, va reconèixer exaltat que havia emprès les accions legals perquè se sentia «molt malament, ridiculitzat», i és que al matador l’ha ofès greument que es deixessin veure a través de la sàtira els seus problemes d’alcohol.

Notícies relacionades

La demanda interposada per Ortega Cano fa referència a un cartell fet pels promotors de l’espectacle a Cartagena, ciutat natal del torero, en què apareix disfressat de marcià amb la seva famosa frase: «Estamos tan a gustito».

«MOFA I ESCARNI» / Segons ha explicat la revista, la demanda d’Ortega Cano, presentada pel lletrat Enrique Trebolle, afirmava que el cartell satíric de Mongolia es movia «en el terreny de la mofa i l’escarni, absolutament injustificats i gratuïts», i pretenia «obtenir rèdit econòmic de la vexació, burla i escarni». El requeriment reprovava tant el fotomuntatge com les expressions que l’acompanyen: Antes riojano que murciano i Viernes de dolores… sábados de resaca