AQUEST MATÍ

Chiquito de la Calzada, ingressat a l'uci per una infecció

L'humorista malagueny va patir una infecció que li va provocar un deteriorament hemodinàmic

chiquito

chiquito / Unidad_Fotografia - TVE, S.A.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

L'humorista malagueny Chiquito de la Calzada, de 85 anys, ha sigut traslladat a la unitat de cures intensives (uci) de l'hospital on estava ingressat per una infecció que li ha provocat un deteriorament hemodinàmic, segons han informat avui fonts sanitàries.

El còmic havia registrat prèviament una millora i se li acabava d'ajustar la medicació després d'haver sigut sotmès divendres a un cateterisme cardíac.

Chiquito de la Calzada havia tingut una angina de pit que va motivar fa dues setmanes el seu ingrés a l'Hospital Regional de Màlaga, on ja havia estat hospitalitzat tres dies per una caiguda a casa seva el 14 d'octubre.

Els seus familiars van haver d'avisar aquell dia els bombers perquè Chiquito no responia i no podien entrar a casa seva perquè les claus estaven posades per dins. A l'entrar a l'immoble, el van trobar a terra sense poder aixecar-se i va ser traslladat al centre sanitari.

Notícies relacionades

Poc després va assenyalar al seu compte de Twitter que havia tingut "una petita caigudeta de Roma, però la cosa pinta bé", i en un altre tuit afegia: "Només ha sigut una caiguda físicament". L'humorista ha rebut nombroses mostres d'afecte a través de xarxes socials, entre elles de la Guàrdia Civil i de l'alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre.

L'artista, que es diu realment Gregorio Esteban Sánchez Fernández, va néixer el 1932 al barri de la Trinidad, a Màlaga, al lloc conegut com a Calzada de la Trinidad, i d'aquí ve el seu nom artístic.