FILL CONFLICTIU

El futur de José Fernando es complica

Una jutge demana que compleixi una condemna que va quedar en suspens a causa de la seva reincidència

El fill d'Ortega Cano i Rocío Jurado havia anunciat el seu casament per a l'estiu que ve

zentauroepp25138385 gente jose fernando ortega mohedano el hijo de ortega cano  171104134809

zentauroepp25138385 gente jose fernando ortega mohedano el hijo de ortega cano 171104134809

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Aquest cop semblava que sí. Que José Fernando Ortega començava a redreçar el rumb de la seva vida després d’ingressar fa cinc mesos en una clínica de desintoxicació i comprometre’s via telefònica amb Michu, amb qui manté una relació plena d’alts i baixos que inclouen ordres d’allunyament i una filla, María del Rocío. No obstant, ara les seves aventures passades ressorgeixen i poden engegar en orris els seus plans, ja que un jutge ha sol·licitat que ingressi a presó per una vella condemna.

La nuvolada que amenaça el seu futur, i que segons l’advocada seria «greument perjudicial per a la seva evolució clínica», és la pena d’un any i nou mesos a què va ser condemnat el fill del torero José Ortega Cano i la cantant Rocío Jurado després de reconèixer que, a la sortida d’un club de cites de Sevilla, va perseguir amb els seus amics un jove a qui van clavar una pallissa. Li van robar diners, dos mòbils i les claus del cotxe, que José Fernando va conduir, tot i no tenir carnet. Dies després, el cotxe va aparèixer estavellat i calcinat.

A favor seu hi va jugar, no obstant, que va demanar perdó i va reparar el dany causat reunint els 10.000 euros de la indemnització. Segons va intentar justificar-se, tot plegat va tenir lloc sota la influència de l’alcohol i les drogues. Una dinàmica a què es dedicava des que va accedir a l’herència de la seva mare al fer els 18 anys i distanciar-se del seu pare. 

Notícies relacionades

Aquest judici va ser el seu primer incident seriós. Al no tenir antecedents i ser condemnat a menys de dos anys, va poder abandonar la presó preventiva després de passar tancat quatre mesos. El jutjat va suspendre la condemna formalment el juny del 2015, però el va advertir: sempre que no tornés a delinquir en dos anys. 

Ordre d'allunyament

Des d’aquella data, va protagonitzar diversos intents de recuperació de les seves addiccions, però sempre hi va acabar tornant. La història es va complicar amb la irrupció de María Jesús Rodríguez Gamaza, Michu. Després d’una discussió a l’interior d’un cotxe a finals del 2016, un jutjat va interposar d’ofici una ordre d’allunyament per agredir-la. El noi ha sigut detingut en diverses ocasions per incomplir-la i condemnat dos cops. I han sigut precisament aquestes dues noves condemnes les que han fet saltar l’alerta al jutjat de Sevilla, que entén que s’ha trencat la condició de no reincidir que va evitar l’execució de la primera sentència.