a la revista 'Esquire'

Aura Garrido critica un reportatge masclista sobre el 'cas Weinstein'

"Culpant la víctima, posant-la en dubte, retroalimenteu el sistema que ha trigat 30 anys a aconseguir represàlies per al productor", escriu l'actriu de 'La pell freda'

undefined40502039 gr3018  sitges  barcelona   11 10 2017   la actriz aura garr171019154935

undefined40502039 gr3018 sitges barcelona 11 10 2017 la actriz aura garr171019154935 / Susanna Saez

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’actriu Aura Garrido, coneguda per la seva interpretació a la pel·lícula La pell freda o la sèrie El Ministerio del Tiempo, ha esclatat a Twitter arran de la publicació d’un reportatge a la revista Esquire, publicitat en un tuit per la revista Fotogramas (totes dues publicacions, del mateix grup editorial, Hearst).

El títol d’aquell reportatge –Cas Weinstein: ¿Per què ningú va dir res?– ha fet rebel·lar Garrido, que l’ha retuitejat preguntant a les dues revistes si anava «seriosament» el que feien. L’actriu ha seguit amb altres tuits en què demana no victimitzar els assetjats: «Culpant la víctima, posant-la en dubte, retroalimenteu el sistema que ha trigat 30 anys a aconseguir represàlies per a Weinstein».

El tuit de Fotogramas, que va ser esborrat arran de la polèmica però recuperat per l’actriu a través d’una captura de pantalla, es preguntava per què tantes artistes s’han sumat a les acusacions contra el productor després de la primera denúncia, i no abans. Des de la redacció de Fotogramas asseguren que el van esborrar al cap de 15 minuts perquè no s’adequava a la seva «línia editorial», cosa que van voler deixar clara també a través de la xarxa social.

Notícies relacionades

Però més enllà del tuit de Fotogramas, el reportatge d’Esquire inclou frases tan polèmiques com «No dic que Weinstein sigui innocent (...), només apunto que, en la indústria de l’espectacle, quan hi ha un escàndol obté grans dimensions (...). Es converteix en una espècie de lapidació pública en què tots s’animen a participar», escriu Rosa Martí, la redactora d’Esquire que firma el text.

Garrido destaca que «incloure dos cops la frase ‘no pretenc defensar l’assetjador ni culpabilitzar les víctimes’ no us salva d’estar fent-ho, ho feu». I qüestiona com Esquire insinua que l’«única» que el 2015 va denunciar Weinstein a la policia i que el va gravar confessant-ho, Ambra Battilana Gutierrez, va vendre la gravació a The New Yorker «i no vull ni pensar quant va cobrar», diu el text.