exmembre del grup musical

Kaya Jones denuncia que Pussycat Dolls era una "xarxa de prostitució"

La cantant s'uneix a la llarga llista d'artistes que expliquen que van patir abusos sexuals després de la sèrie d'acusacions contra el productor cinematogràfic Harvey Weinstein

undefined40460750 las vegas  nv   october 07  kaya jones waits to sing  god bl171018103047

undefined40460750 las vegas nv october 07 kaya jones waits to sing god bl171018103047 / Ethan Miller

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La cantant i excomponent de Pussycat Dolls (literalment, Nines gatetesKaya Jones s'ha sumat a la llarga llista d'artistes que han denunciat abusos sexuals per poder treballar en els seus camps respectius. Jones és l'enèsima dona que fa públic que ella també ha patit aquesta mena d'abusos, després de la polèmica generada al voltant del productor Harvey Weinstein, acusat d'haver abusat de diverses actrius i treballadores del sector cinematogràfic.

Al seu compte de Twitter, l'artista va iniciar el dia 13 d'aquest mes un fil en què volia deixar les coses clares: "Vau intentar silenciar-nos, però això ens va fer més forts. Vau intentar drogar-nos, però estàvem molt desperts. Vau intentar posar-nos a la llista negra, però els fans ens van seguir. Però ja no som nens".

I afegeix que "els nens amb els quals us vau ficar van sobreviure a l'abús, ara som adults. ¿Els vells esteu a punt per lluitar? Perquè tots sembleu vells poderosos".

I llavors exposa la seva veritat: "La meva veritat. No estava en un grup de noies. Estava en una xarxa de prostitució. ¡Oh! I resulta que podíem cantar i ser famoses. Mentrestant, tots els nostres amos feien els diners".

Però la cantant, que el dia 7 d'aquest mes va interpretar l'himne dels Estats Units abans d'un partit de beisbol a Las Vegas (Nevada, EUA), ha anat més enllà: "Vull que la mare guardiana [referint-se a la seva mànager] confessi des de l'infern ¿per què una altra de les noies del seu grup es va suïcidar? Digui al públic com ens van destrossar mentalment".

"Per ser part de l'equip, havies de jugar a l'equip. I això significa anar-te'n al llit amb qualsevol que ells diguessin", ha continuat Jones, sempre al seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

¿I com ho aconseguien? Kaya Jones ho té molt clar: perquè eren nenes. "Significa que després de portar-te a la prostitució o enganxar-te a les drogues, ho usen contra tu. Correcte. Victimitzant la víctima una altra vegada", ha afegit.

I sí, va ser tan dolent com ho pinta. "Prou dolent per abandonar els meus somnis, les meves companyes i un contracte de 13 milions de dòlars per gravar un disc. A més, sabíem que seria número 1". ¿I per què no ho va denunciar?, es pregunta a si mateixa. Doncs "perquè tots patíem abusos. A mi personalment em van amenaçar si parlava... que acabaria morta o seria el final de la meva carrera".