FESTA A SANT SADURNÍ

Bonaventura Clotet, confrare del Cava

El presentador Jordi Hurtado, la cantant Lucrecia i el periodista Pau Arenós són investits Confrares de Mèrit

olerin40548674 investidura del doctor bonaventura clotet com a confrare d h171015163523

olerin40548674 investidura del doctor bonaventura clotet com a confrare d h171015163523
olerin40548665 lucrecia en la investidura del doctor bonaventura clotet com171015163530

/

1
Es llegeix en minuts

La Confraria del Cava de Sant Sadurní va distingir dissabte passat el doctor Bonaventura Clotet (Barcelona, 1953) com a Confrare d’Honor de l’entitat. L’acte es va celebrar en el marc de la Investidura Tardoral de la 36a Setmana del Cava, que aquest any s’ha traslladat a les caves Codorníu.

Juntament amb el científic, la confraria també ha investit 11 Confrares de Mèrit, entreels quals  hi ha l’alpinista Ferran Latorre, el presentador Jordi Hurtado, la cantant Lucrecia, el crític gastronòmic d’EL PERIÓDICO i redactor en cap del suplement ON BARCELONA Pau Arenós, i Miquel Sen, col·laborador d’EL PERIÓDICO.

En el transcurs del seu discurs, Clotet va destacar els beneficis de consumir cava. «En quantitats moderades s’ha demostrat que ajuda a alentir l’envelliment», va assegurar. Després de jurar fidelitat al preat vi espumós, el científic va assegurar que n’era un gran consumidor.

Eminència en el camp del VIH

Doctor en Medicina, Clotet va ser cap de la unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona entre el 1987 i el 2015. Des d’aleshores, és cap del servei de malalties infeccioses del mateix centre. En l’actualitat, dirigeix un equip d’un centenar de persones que fan divulgació sobre sida, hepatitis, càncer i metagenòmica. 

Notícies relacionades

 A més a més, ha publicat més de 700 articles en revistes internacionals i nacionals.

 Un dels parlaments més emotius de la nit va ser el de la cantant Lucrecia, que va dedicar una estrofa del bolero Contigo aprendí al cava, cantada a cappella. També va provocar molts aplaudiments el presentador Jordi Hurtado, qui en to humorístic va assegurar que el secret de la seva eterna joventut és consumir cava.